×
2023. 04 01.
Szombat
Hugó
9 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.55 RON
100HUF = 1.30 RON
Szatmárnémeti

Az elérhető, kéznél lévő környezetvédelem

2023.03.19 - 13:15
Megosztás:
Az elérhető, kéznél lévő környezetvédelem
(A szerző felvételei)
Sándor, József és Benedek meghozták a meleget, úgyhogy biciklidömping van mostantól minden piacnapon a szatmárnémeti ócskapiacon. Senki nem mondhatja azt, hogy számára nem elérhető a károsanyag-kibocsátás nélküli helyváltoztatás eszköze!

Nincs sportbolt egész Szatmár megyében, de talán az interneten sem, amelyikben akkora lenne a választék biciklike illetően, mint a szatmárnémeti, Lăcrămioarei utcai ócskapiacon. Nem csak szám-szerint végtelen a választások száma, de árban és típusban is mindenki talál ízlésének és pénztárcájának megfelelő kerékpárt.

Mindenféle bicikli

A vasárnapi piacnapon több mint száz bicikliből lehetett válogatni, árban az alsó határ a 100 lej volt, felső a 4000. Volt itt városi bicikli, ingázni való méretes túrabicikli, meg erdei kerekezésekre való hegyi kerékpár is, Bischi, KTYM, Bulls, Merida, Villiger, Stoke Scott, Cannondale, Fischer márkanevek voltak olvashatóak az import, használt bicikliken. Legtöbbjük alumínium ötvözetből készült, mifelénk is elérhető cserealkatrészekkel, sőt az árusok által kínált akár ingyenes garanciával, vagy fizetős szervizeléssel.

Biciklis-barát ócska

Az ócska maga is egyre biciklibarátabb, már nemcsak a Gheorghe Bariţiu és az Ady Endre felől lehet elérni bicikliúton, hanem a Lăcrămioarei utca felől is, nemrég ezen is fel lett festve biciklisáv a járdán. Biciklitároló is van elég, a piac melletti korlátnál jobb biciklitartó talán nem is létezik.

Princz Csaba

hirek/2023/marcius/a-keznel-levo-kornyezetvedelem-1.JPG