×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Az AUR felszólította a kormányt, hogy magas fertőzöttségi ráta esetén se zárja be az iskolákat

2021.09.14 - 11:32
Megosztás:
Az AUR felszólította a kormányt, hogy magas fertőzöttségi ráta esetén se zárja be az iskolákat
Felszólította kedden a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) a kormányt, hogy törölje el az online oktatás bevezetéséről szóló előírást a 6 ezrelékesnél nagyobb fertőzöttségi rátájú településeken, és ne kényszerítse az oltás beadatására a tanárok és diákokat.

Közleményében az AUR az előző tanév tapasztalataira hivatkozva azt állította: az iskolák bezárása 'teljességgel' túlzott lépés ahhoz a veszélyhez viszonyítva, amit a nyitva tartásuk jelent. Azzal érveltek, hogy az online oktatás a diákok kognitív képességeinek és tudásszintjüknek a csökkenéséhez vezet, és teljesíthetetlenné teszi a tanügyi törvény által előírt minőségi követelményeket. Emellett a gyerekek lelki egészséget is rombolja azáltal, hogy megfosztja őket az egymással való érintkezéstől és a társas beilleszkedés lehetőségétől.

A közlemény idézi a párt társelnökét, George Simiont, aki szerint maga az oktatási miniszter is elismerte, hogy drámaian csökkent tavaly az oktatás minősége és hatékonysága. 'Az iskolák bezárása haszontalannak bizonyult, mert kiderült, hogy nyitva tartásuk nem járult hozzá jelentős mértékben a koronavírus-járvány terjedéséhez' - állapította meg a politikus.

Ugyanakkor az AUR figyelmeztette a kormányt, hogy ne kényszerítse az oltás beadatására a tanárokat és a diákokat. Érvei szerint az oltakozás önkéntes, kötelezővé tétele sérti az önálló döntéshozatal jogát, illetve a szülők jogát arra, hogy gyermekeik érdekeit képviseljék.

AGERPRES

Turos: kizárt bármiféle együttműködés az AUR-ral
Az RMDSZ-szel lépne szövetségre az AUR — ráadásul „az RMDSZ szenátusi frakcióvezetőjének megkeresésére” — az ukrajnai magyarok és románok jogainak és szabadságjogainak védelmében.
Kifütyülték a forradalmárok az AUR vezetőjét a temesvári megemlékezésen
Kifütyülték a forradalmárok a Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) vezetőjét, George Simiont szerda este a temesvári Győzelem téren, ahol az 1989-es forradalom 31. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést.
Temesvár Társaság: az AUR elnöke határolódjon el a forradalom elfojtásával vádolt két törvényhozójától
Felszólította a Temesvár Társaság elnöke a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnökét, George Simiont, hogy alakulata határolódjon el két frissen megválasztott törvényhozójától, Francisc Tobától, valamint Nicolae Romantól, akik - állítja a szervezet - részt vettek az 1989-es forradalom elfojtására tett kísérletben.
Cookie