×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Belföld

Az AUR felszólította a kormányt, hogy magas fertőzöttségi ráta esetén se zárja be az iskolákat

2021.09.14 - 11:32
Megosztás:
Az AUR felszólította a kormányt, hogy magas fertőzöttségi ráta esetén se zárja be az iskolákat
Felszólította kedden a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) a kormányt, hogy törölje el az online oktatás bevezetéséről szóló előírást a 6 ezrelékesnél nagyobb fertőzöttségi rátájú településeken, és ne kényszerítse az oltás beadatására a tanárok és diákokat.

Közleményében az AUR az előző tanév tapasztalataira hivatkozva azt állította: az iskolák bezárása 'teljességgel' túlzott lépés ahhoz a veszélyhez viszonyítva, amit a nyitva tartásuk jelent. Azzal érveltek, hogy az online oktatás a diákok kognitív képességeinek és tudásszintjüknek a csökkenéséhez vezet, és teljesíthetetlenné teszi a tanügyi törvény által előírt minőségi követelményeket. Emellett a gyerekek lelki egészséget is rombolja azáltal, hogy megfosztja őket az egymással való érintkezéstől és a társas beilleszkedés lehetőségétől.

A közlemény idézi a párt társelnökét, George Simiont, aki szerint maga az oktatási miniszter is elismerte, hogy drámaian csökkent tavaly az oktatás minősége és hatékonysága. 'Az iskolák bezárása haszontalannak bizonyult, mert kiderült, hogy nyitva tartásuk nem járult hozzá jelentős mértékben a koronavírus-járvány terjedéséhez' - állapította meg a politikus.

Ugyanakkor az AUR figyelmeztette a kormányt, hogy ne kényszerítse az oltás beadatására a tanárokat és a diákokat. Érvei szerint az oltakozás önkéntes, kötelezővé tétele sérti az önálló döntéshozatal jogát, illetve a szülők jogát arra, hogy gyermekeik érdekeit képviseljék.

AGERPRES

George Simont választották meg pártelnöknek az AUR tisztújító kongresszusán
George Simont választották meg pártelnöknek a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) vasárnapi tisztújító kongresszusának küldöttei.
George Simion: 730 ezer aláírást gyűjtöttünk az államfő leváltására; reméljük, hogy márciusban elérjük a 3 milliót
Klaus Iohannisnak az államfői tisztségből való felfüggesztését támogató 730 ezer aláírást gyűjtött eddig a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) — közölte csütörtökön Marosvásárhelyen az alakulat egyik társelnöke, George Simion.
Fritz-ellenes Ligát alapított George Simion a temesvári polgármester leváltására
Fritz-ellenes Ligának elnevezett szövetség megalapítását jelentette be szombaton Temesváron George Simion, amelynek célja a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) társelnöke szerint Dominic Fritz polgármester „demokratikus választások útján történő" leváltása.
Cookie