×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Az AUR arra kéri a törvényhozókat, hogy szavazzanak a Covid-19 igazolvány romániai bevezetése ellen

2021.10.11 - 13:10
Megosztás:
Az AUR arra kéri a törvényhozókat, hogy szavazzanak a Covid-19 igazolvány romániai bevezetése ellen
A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) hétfőn felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy szavazzanak a Covid-19 igazolvány romániai bevezetése ellen, mivel az feltételekhez köti a szabad mozgáshoz való jog gyakorlását, és az egészségügyi alapon történő megkülönböztetést vezeti be.

Az AUR azért tartotta időszerűnek a felhívást, mert a képviselőházban a Covid-19 igazolvány romániai bevezetésére vonatkozó kormányrendelet törvényerőre emeléséről fognak szavazni. 'Felhívást intézünk minden törvényhozóhoz, hogy utasítsák el a rendeletet, mivel súlyos jogi elégtelenségeket tartalmaz, és Románia lakosságát beoltott és nem beoltott emberekre osztja, egyenlőségjelet téve az oltatlan ember és a beteg ember, illetve az oltott ember és az egészséges ember között' - idézi az AUR sajtóközleménye George Simiont, a párt egyik társelnökét.

A politikai alakulat felhívást intézett az állampolgárokhoz is, hogy írjanak a parlamenti képviselőknek és szenátoroknak, 'adjanak hangot sérelmeiknek, védjék meg jogaikat és szabadságaikat'.

'Csak együtt lehetünk erősek, csak együtt mondhatunk nemet a diktatúrára!' - olvasható az AUR közleményében.
AGERPRES

Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
GCS: 1727 új fertőzést igazoltak, 180 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1727 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 180 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Ciucă: a kormány hamarosan bejelenti a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket
A hatóságok a legrövidebb időn belül bejelentik a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket - ígérte péntek este a kormány Facebook-oldalán a miniszterelnök.
Cookie