×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
17 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

Az ANRE 400 ezer lejre bírságolta az Enel vállalatot a jogtalanul magas földgázszámlák miatt

2022.01.17 - 15:28
Megosztás:
Az ANRE 400 ezer lejre bírságolta az Enel vállalatot a jogtalanul magas földgázszámlák miatt
Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) 400 ezer lejre bírságolta az Enel vállalatot az energiadrágulás kompenzálásáról és az árplafon bevezetéséről szóló törvény megszegése miatt - közölte hétfőn az intézmény.

Az ANRE a fontosabb energiaszolgáltatóknál tartott vizsgálatai eredményéről számolt be.

A hatóság tájékoztatása szerint ellenőreik megállapították, hogy az Enel Energie és Enel Energie Muntenia a törvénynek megfelelő áramszámlákat állított ki a fogyasztóknak, ám a földgázszámlák már nem feleltek meg a jogszabály előírásainak. Ezért az ANRE egyenként 200 ezer lejre bírságolta a két szolgáltatót, és felszólította a vállalatokat arra, hogy állítsák ki újra a novemberi gázfogyasztásról szóló téves számlákat.

A hatóság közölte, hogy folytatja az energiaszolgáltatók ellenőrzését, és a későbbiekben is beszámol a vizsgálatai eredményéről. AGERPRES

Nem lesz olcsóbb a földgáz
Növekszik a „házon belül” kitermelt földgáz mennyisége, de ettől még nem lesz olcsóbb. Nő a fekete-tengeri román gázkinyerés, függetlenedünk az orosz gáztól, de az ára ugyanannyi marad.
Növelni készül a kormány az útdíjfizetés elmulasztásáért kiszabható bírságot
Törvénytervezetet hagyott jóvá szombati ülésén a kormány az útdíjfizetés elmulasztásáért kiszabható bírság növeléséről.
Képviselőház: szigorúbban büntetik a kiskorúaknak dohánytermékeket árusító üzleteke
A képviselőház kedden döntő házként egyhangúlag elfogadta a 18 év alatti fiataloknak dohánytermékeket árusító kereskedelmi egységekre kiszabható szankciókat szigorító törvénytervezetet.
Cookie