×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Autóbusz indul Erdődre

2021.09.07 - 18:00
Megosztás:
Autóbusz indul Erdődre
Fotó: SZFÚ Archívum
Az Erdődi Petőfi Kör szeptember 8-án, szerdán 18 órától megemlékezést tart Petőfi Sándor és Szendrey Júlia megismerkedésének évfordulója alkalmából.

A Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont ingyenes autóbuszt indít, jelentkezni a 0720.400.666-os telefonszámon lehet. Indulás szerdán 16.30 órakor a Mihai Viteazul utca 32. szám elől.

E.Gy.

Maszkban emlékeztek meg a kivégzett tábornokokról Aradon
Járványellenes intézkedések mellett emlékeztek meg a magyar forradalom és szabadságharc 172 évvel ezelőtt kivégzett tábornokairól Aradon. A városban szerdára meghaladta a hét ezreléket fertőzöttségi ráta, ami azt jelenti, hogy ezer lakosból több mint heten fertőződtek meg az elmúlt két hétben. A résztvevőknek a beltéri és szabadtéri rendezvényeken is maszkot kellett viselniük.
A legtisztább érzés ünnepe Erdődön
Minden eddigi rendezvényhez képest nagyobb számú ünneplő közönség jelenlétében emlékeztek meg csütörtök délután Erdődön Petőfi Sándor és Szendrey Júlia megismerkedésének és házasságkötésének irodalomtörténeti eseményéről az Erdődi Petőfi Kör szervezésében.
Szolgálat, zene — presbiteri konferencia Erdődön
29. alkalommal tartottak presbiteri konferenciát a Szatmári Református Egyházmegyében. A helyszín a magyar reformáció bölcsője, Erdőd volt. Szombaton az erdődi református templomban gyűltek össze az elöljárók, ahol Kaszaniczki Csongor lelkipásztor köszöntött.
Cookie