×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Autó helyett szemét a parkolóban

2020.11.21 - 11:59
Megosztás:
Autó helyett szemét a parkolóban
Aki azt gondolta, hogy nincs kellemetlenebb annál, mint amikor munka után más autó áll a bérelt helyén, az gondoljon arra, hogy idegen autó helyett találhatott volna szemetet is a parkolóban.

Kivételezettnek érezheti magát az a szatmárnémeti autós, akinek bérelt parkolóját elfoglalja egy másik autós, mert van sajnos olyan, akinek nem autóval, hanem szeméttel foglalják el a parkolóhelyét. A hétköznapi parkolóhely-bitorlás nem újdonság, ilyenek miatt rendszeresek a bejelentések a városi rendőrség telefonszámán, de gyakran csörög a telefon ilyen ügyek miatt a parkolási felügyeletnél is.

Több hely, mint rendőr

A lapunkat megkereső autós, aki rendszeresen talál háztartási hulladékot, építkezési törmeléket vagy épp zöldhulladékot, lombot, nyesedéket pénzért bérelt lakótelepi parkolóhelyén, már nagyon unja, hogy munkából hazaérve előbb ki kell takarítania a parkolóhelyét, és csak azután hagyhatja ott a kocsiját. Nemcsak takarít, de telefonálgat is, ám hiába hívja a városi rendőrséget vagy a parkolási felügyeletet, mindenhonnan azt a választ kapja, hogy nem tudnak embert állítani minden parkolóhely mellé, hogy az ilyen problémákat megelőzzék. A városi rendőrség pláne tehetetlen, az egészségügyi állapotok miatt az országos rendőrség parancsol neki, városi, közterületi problémákkal még kevésbé tud foglalkozni, mint egyébként.

A szomszédok szemetelnek

Egyértelmű, hogy nem a város túlsó végén lakók szemetelik tele a parkolót, hanem a szomszédok, a közelben lakók azok, akik nincsenek tekintettel a másikra, de sajnos az sem sokat segített eddig, hogy a rendszeresen pórul járó autós kért, akit csak tudott: ne azért fizessen már a parkolóhelyért, hogy az szeméttároló legyen!

Kifogáskeresés helyett

A helyzet azonban egyelőre nem vett jó irányt, azért is kereste meg lapunk által a nyilvánosságot a problémás parkolóhely ügyében az autós, hátha így többekben tudatosul, hogy a szemétnek a kukákban van a helye, nem mellettük. Illetve hátha az illetékes hatóságok is észrevennék, hogy a vészhelyzet nemcsak az ő szolgálatukat változtatta meg, hanem az emberek életvitelét is, ennek ellenére az emberek ugyanúgy fizetnek a parkolóhelyekért, mint amikor normális viszonyok uralkodtak, úgyhogy ugyanúgy használnák azokat, mint eddig.

Princz Csaba

Kihirdették a törvényt, amely értelmében bicikliparkolókkal kell ellátni a középületeket, piacokat, pályaudvarokat
Klaus Iohannis államfő pénteken kihirdette a kerékpárok nyilvános helyeken történő parkolásának megkönnyítéséhez szükséges intézkedések törvényét.
Perelnének a parkolóház ellen
Nem hagyják magukat a Someşul melletti tízemeletesekben lakók, feljelentésekkel és perrel fenyegetőznek, ha a városvezetés továbbviszi az üzletház mögé tervezett parkolóház építésének ügyét.
Új parkolók a lakótelepeken
Tizenegy szatmárnémeti parkolóudvar felújítása kezdődhet el a Soarelui és Carpaţi II lakónegyedekben, miután a polgármester aláírta a tervezési és kivitelezési szerződést.
Cookie