×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Augusztus 5-6-án tárul ki az Avas Kapuja Avasújvárosban

2023.05.18 - 11:58
Megosztás:
Augusztus 5-6-án tárul ki az Avas Kapuja Avasújvárosban
Nem csak az dőlt el, idén napra pontosan mikor szervezik az avasi magyarság egyetlen fesztiválját, de a kétnapos ünnepség sztárfellépői is nevesítődtek.

Az avasújvárosi önkormányzat csütörtöki tanácsülésén a nyár, pontosbban augusztus eleje körül forogtak a gondolatok és a napirendi pontok is. „Idén az Avas Kapuja fesztivált augusztus 5-6-án szervezzük meg, és nem kis elégedettséggel mondom, hogy a megyei tanácshoz benyújtott pályázatunk a maximális, 25 000 lej értékű támogatást nyerte el. A kétnapos rendezvény sztárfellépői már biztosak:szerződésaláírás előtt állunk a Kiscipővel, ők augusztus 5-én lépnek majd színpadra, augusztus 6-án pedig Szandi, a Desperado és az Argus szórakoztatja majd a fesztiválozókat.” – tájékoztatta szerkesztőségünket Majláth Gábor polgármester. 

Természetesen az avasi magyarság egyetlen fesztiváljának programsorából nem hiányoznak majd a már jól megszokott ünnepi pillanatok sem, hiszen nem marad el az arany- és gyémántlakodalmas házaspárok köszöntése, a vasárnapi ünnepi istentisztelet a templomudvaron álló kopjafa koszorúzásával, valamint a Hősök emlékművének megkoszorúzásával egybekötve.
„És ha már tavaly — mondjam úgy — precedenst teremtettük rá az új óvodaépület felavatásával, akkor ezt az idén is folytatjuk, hiszen a tervek szerint (s ha a CNI is úgy akarja), a fesztivál keretében adjuk át az alapjaitól felújított kultúrházat.” – tette hozzá a polgármester.

Szabó Kinga Mária

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!