×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
1 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Augusztus 1-je után jöhet szóba a kötelező maszkviselésről való lemondás

2021.05.04 - 12:29
Megosztás:
Augusztus 1-je után jöhet szóba a kötelező maszkviselésről való lemondás
Augusztus 1-je után jöhet szóba a kötelező maszkviselésről való lemondás - jelentette ki kedden a miniszterelnök.

Florin Cîţu leszögezte: ez egy lehetséges dátum, de minden attól függ, hogy milyen ritmusban sikerül immunizálni a lakosságot.

A kormányfő rámutatott: Izraelben azt követően mondtak le a kötelező maszkviselésről, hogy az átoltottsági arány megközelítette a 60 százalékot.

Florin Cîţu ismét kiemelte a védőoltások fontosságát annek érdekében, hogy új lazító intézkedéseket lehessen bevezetni, és rámutatott: a fertőzöttek számának csökkenése az immunizációs kampány eredménye is.

"Megnéztem az utóbbi napok adatait, és egyértelmű, hogy az oltási kampány felgyorsítása pozitív hatást váltott ki. A fertőzöttek száma azért is csökken, mert nőtt a beoltottak száma' - mutatott rá a kormányfő és merősítette: az egyetlen megoldás a világjárvány felszámolására a védőoltás.

'Ha június 1-jéig elérjük azt az ötmillió beoltott személyt - ma 3,4 millió személy van beoltva, kétmillió mindkét dózissal -, akkor több dolgot újra tudunk indítani a gazdaságban" - mondta a miniszterelnök.

AGERPRES

GCS: 15.261 új fertőzést igazoltak, 446 Covid-beteg halt meg
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombaton közölte: az utóbbi 24 órában 15.261 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel, és a koronavírussal összefüggésbe hozható 446 halálesetet regisztráltak.
Látványosan megugrott az oltási hajlandóság, megdőlt a napi oltási rekord
Romániában látványosan megugrott az oltási hajlandóság, amióta az államfő újabb járványügyi korlátozásokat jelentett be az oltatlanok számára, és pénteken már rekordot döntött az egy nap alatt újonnan beoltottak száma.
Rengetegen igénylik az oltást Szatmárban is
Egy nap leforgása alatt több mint 1400 szatmári immunizáltatta magát, ami csúcsnak számít az utóbbi hónapok adatainak tükrében — a nagy érdeklődésre való tekintettel az oltóközpontok a hét minden napján működnek majd, és további oltópontok újranyitását is tervezik.
Cookie