×
2021. 05 16.
Vasárnap
Mózes, Botond
10 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.07 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Augusztus 1-je után jöhet szóba a kötelező maszkviselésről való lemondás

2021.05.04 - 12:29
Megosztás:
Augusztus 1-je után jöhet szóba a kötelező maszkviselésről való lemondás
Augusztus 1-je után jöhet szóba a kötelező maszkviselésről való lemondás - jelentette ki kedden a miniszterelnök.

Florin Cîţu leszögezte: ez egy lehetséges dátum, de minden attól függ, hogy milyen ritmusban sikerül immunizálni a lakosságot.

A kormányfő rámutatott: Izraelben azt követően mondtak le a kötelező maszkviselésről, hogy az átoltottsági arány megközelítette a 60 százalékot.

Florin Cîţu ismét kiemelte a védőoltások fontosságát annek érdekében, hogy új lazító intézkedéseket lehessen bevezetni, és rámutatott: a fertőzöttek számának csökkenése az immunizációs kampány eredménye is.

"Megnéztem az utóbbi napok adatait, és egyértelmű, hogy az oltási kampány felgyorsítása pozitív hatást váltott ki. A fertőzöttek száma azért is csökken, mert nőtt a beoltottak száma' - mutatott rá a kormányfő és merősítette: az egyetlen megoldás a világjárvány felszámolására a védőoltás.

'Ha június 1-jéig elérjük azt az ötmillió beoltott személyt - ma 3,4 millió személy van beoltva, kétmillió mindkét dózissal -, akkor több dolgot újra tudunk indítani a gazdaságban" - mondta a miniszterelnök.

AGERPRES

Továbbra is zöld zónás járványügyi szempontból az ország valamennyi megyéje
Az ország valamennyi megyéje és a főváros is zöld zónásnak számít járványügyi szempontból, azaz 1,5 ezrelék alatti a fertőzöttségi ráta - közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
729 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 729 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy az elmúlt 24 órában országszerte több mint 32.700 koronavírustesztet végeztek - közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A GCS szerint olyan személyekről van szó, akiknek korábban nem volt pozitív teszteredményük.
Papok maszk nélkül
A maszknál komolyabb védettséget élveztek az ortodox papok a pénteki, Május 14. téren megtartott ünnepség idején Szatmárnémetiben, mert nem hogy nem hordtak maszkot, de még csak nem is volt náluk, ha esetleg rendőr kérné, hogy viseljék.
Cookie