×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Arafat:vannak Covid-betegek, akik ragaszkodnak a kórházba való beutaláshoz, pedig állapotuk otthoni kezelést is lehetővé tenne

2021.10.09 - 08:30
Megosztás:
Arafat:vannak Covid-betegek, akik ragaszkodnak a kórházba való beutaláshoz, pedig állapotuk otthoni kezelést is lehetővé tenne
Vannak olyan Covid-betegek, akiknek az állapota nem feltétlenül igényelne kórházi kezelést, de ragaszkodnak a beutaláshoz annak ellenére, hogy otthon is megkaphatták volna a gyógyszereiket, mutatott rá pénteken Raed Arafat, az országos katasztrófavédelem vezetője.

'Ez a járványhullám más, mint az előző, hirtelen ugrott meg nagyon sokkal a napi esetek száma, így természetes, hogy nagyobb a nyomás' - magyarázta Arafat a ciolpani-i országos intervenciós központban.

A kórházakra nehezedő nyomás feloldása miatt adták ki a napokban azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely lehetővé teszi, hogy a Covid-betegek kezelésében használt bizonyos gyógyszereket, amelyeket eddig kizárólag a kórházi kezelés részeként használtak, szakorvosi javaslatra otthoni kezelésre is felírhassák a nem súlyos állapotban levő pácienseknek - mutatott rá a belügyi államtitkár.

 

Magyarországgal folynak tárgyalások

A román hatóságok Magyarországgal folytatnak tárgyalásokat a súlyos állapotban lévő Covid-betegek átszállításáról - közölte Raed Arafat.
Arafat a ciolpani-i országos intervenciós központban mondta ezt.

Az országos katasztrófavédelem vezetője hozzátette, ki kell dolgozni a betegek átszállításának mindkét fél által elfogadott mechanizmusát, amelyben megszabják, hogy milyen esetben, milyen körülmények között és hány beteget lehetne átszállítani a szomszédos országba.


AGERPRES

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Arafat: december 20-tól nyomonkövetési formanyomtatványt kell kitölteniük a Romániába érkezőknek
December 20-tól a Romániába beutazó személyeknek a határátlépés előtt ki kell tölteniük egy nyomonkövetési formanyomtatványt - jelentette be vasárnap Raed Arafat.
Cookie