×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Arafat: használati útmutatóval együtt kapták meg az iskolák a nyál alapú antigén gyorsteszteket

2021.11.27 - 18:13
Megosztás:
Arafat: használati útmutatóval együtt kapták meg az iskolák a nyál alapú antigén gyorsteszteket
Fotó: Hepta
Használati útmutatóval együtt érkeztek meg az iskolákba a nyál alapú antigén gyorstesztek - közölte szombati sajtótájékoztatóján Raed Arafat.

A katasztrófavédelmi államtitkár elmondta, sokszorosításuk után a tanintézetek vezetői szétoszthatják az útmutatót a gyerekek szűrését végző személyeknek. Tájékoztatása szerint az iskolákba nem előre öszeállított tesztkészletek, hanem ezek kellékei érkeztek meg. 'Szűréskor a kellékekből össze kell állítani a készletet, ez egy nagyon egyszerű feladat' - magyarázta.

Arafat szerint főként azért jártak el így a hatóságok, mert jelentős késéssel érkeztek volna meg a szállítmányok, ha előre összeállított nagy mennyiségű tesztkészletet rendelnek meg. AGERPRES

Tanügyminiszter: jövő hét elejéig tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba
Jövő héten tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba az iskolások, óvodások és tanügyi személyzet tesztelésére - közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Arafat: a 24 óra alatt végzett koronavírustesztek 24,20%-a lett pozitív
A 24 óra alatt elvégzett koronavírustesztek 24,20 százaléka pozitív lett — jelentette ki csütörtökön a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Cookie