×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Arad megye minden iskolájának 100 méteres körzetében kötelező a maszkviselés

2020.10.07 - 08:59
Megosztás:
Arad megye minden iskolájának 100 méteres körzetében kötelező a maszkviselés
Az Arad megyei vészhelyzeti bizottság szigorított óvintézkedéseket vezetett be kedden. Ezek közé tartozik az iskolák vonzáskörzetében kötelezővé tett maszkviselés, négy településen pedig bezárnak a vendéglők és kávéházak.

Az intézkedéseket az Arad megyei közegészségügyi igazgatóság javaslatára hozták meg, miután az utóbbi 14 nap során megnőtt a koronavírusos megfertőződések száma.

Az Arad megyei Lippa (Lipova), Fakert (Livada), Székudvar (Socodor) és Zimándújfalu (Zimandu Nou) településeken az esetszám meghaladta az 1,5-öt ezer lakosra vetítve, ezért október 14-éig bezár minden zárt terű vendéglő, kávézó vagy kocsma.

A megye területén minden oktatási intézmény 100 méteres körzetében kötelezővé válik a maszkviselés. A maszknak kötelezően takarnia kell a szájat és az orrot is.

A megyében 14 napra bezárnak a szerencsejáték-termek, és zárt terekben tilossá válnak a vallásos jellegű körmenetek, szertartások, zarándoklatok, felekezettől függetlenül.
AGERPRES

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie