×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Április 15-étől kezdve nem lesznek problémáink a sebészmaszkokkal

2020.04.08 - 13:35
Megosztás:
Április 15-étől kezdve nem lesznek problémáink a sebészmaszkokkal
Április 15-étől Románia belföldi gyártásban napi százezer sebészmaszkot készíthet, így ettől a dátumtól kezdve nem lesz gondunk ezzel - nyilatkozta szerdán a Digi 24 televízió műsorában Virgil Popescu gazdasági miniszter.

A tárcavezető hozzátette: a maszkokat a kórházak között osztják szét (bár itt elsősorban nem sebészmaszkokra, hanem FFP2 és FFP3-as szűrésosztályú védőálarcokra van szükség), kap a rendőrség, a csendőrség és a katonaság, de jut belőle a lakosságnak is.

A tárcavezető hozzátette: a héten elkezdődik a belföldi gyártású lélegeztetőgépek tesztelése is.

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie