×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

ANM: változékony, többnyire hűvös idő várható a következő két hétben

2021.09.27 - 15:14
Megosztás:
ANM: változékony, többnyire hűvös idő várható a következő két hétben
Változékony, többnyire hűvös időre számíthatunk a következő két hétben, és csapadék is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szeptember 27-e és október 10-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett időszak első napjaiban fokozatos lehűlés várható, a kezdeti 24 Celsius-fokról hét végére 16 fokig csökken a nappali csúcshőmérséklet. Aztán ismét felmelegszik az idő, október 6-án már újra 20 fok körüli csúcsértékekre lehet számítani, majd újabb lehűlés jön. Hasonlóan alakul az éjszakai hőmérséklet is, az első napokban 12 fokig, aztán hétvégére 4 Celsius-fokig csökken a hőmérséklet éjszaka, október 6-10-e között pedig 6 fok körül alakul. Esőre hétfőn és kedden, majd október 7-e körül lehet számítani.

Máramarosban, a Körösök vidékén és a Bánságban is lehűl az idő a napokban, a hétfői 25-27 fokos nappali csúcsértékek után csütörtöktől szombatig nem lesz több 17-19 foknál, majd jövő hét elején ismét 21-23 fok várható nappal, majd újból csökkenni kezd a hőmérséklet. Éjszaka 12-14 fokig, a hét vége felé 7-8 fokig, jövő héten 8-10 fokig hűl a levegő. Csapadékra hétfőn és kedden van kilátás, máskor csak elszórt esőzések várhatók.

A hegyekben a hétfőn jegyzett 17 fokról szerdára 8 fokig csökken a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka pedig előbb 7, majd a hét vége felé 1-2 Celsius-fokra lehet számítani. Aztán felmelegedés következik, október 5-e és 10-e között nappal 10-13, éjszaka 3-5 fok várható. Esőre hétfőn, kedden és szerdán, majd október 7-e körül lehet számítani.
AGERPRES

ANM: változékony időjárásra lehet számítani október végéig
Az elkövetkező két hetes időszakban (október 18-a és 31-e között) nagy mértékű hőmérséklet-ingadozásra kell számítani: 22 Celsius-fokos nappali csúcshőmérsékletektől fagypont alatti éjszakai minimumokig - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfői előrejelzéséből.
ANM: az ilyenkor megszokottnál hűvösebb lesz a következő két hétben
Országszerte hűvösebb lesz az idő a következő két hétben, mint ilyenkor általában, a napokban csapadék is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 11-e és 24-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
Nagyon hideg lesz a hétvégén az ország nagy részében
Különösen hideg időre számíthatunk a következő három napban, a sokéves átlagnál jóval alacsonyabb hőmérsékleti értékek várhatók az ország szinte egész területén - figyelmeztetnek a meteorológusok.
Cookie