×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Gong

Anconai szerelmesek — bérletszünetben

2022.01.01 - 17:01
Megosztás:
Anconai szerelmesek — bérletszünetben
Az előadásban megtalálunk mindent, ami a hamisítatlan olasz hangulatot jellemzi — jelenet a darabból, Fotó: Czinzel László
Január 4-én és 5-én bérletszünetben lesz látható a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának szerelemmel, bonyodalmakkal és olasz slágerekkel tűzdelt óévbúcsúztató produkciója.

„A valóság nem más, mint egy nagy mese” — ezekkel a szavakkal foglalja össze az anconai polgár a fordulatos komédia eszmei mondanivalóját az Anconai szerelmesek című előadásban.
Talán sokan hajlamosak lesznek hinni neki, főleg, ha andalító olasz zenét is találnak hozzá. A szatmárnémeti társulat előadása a fenti biztos recept alapján készül, egy igazi olasz zenés komédiát kínál. Kicsit nosztalgikus, kicsit ironikus ez a mediterrán szerelmi bonyodalom.
Az előadásban megtalálunk mindent, ami a hamisítatlan olasz hangulatot jellemzi: tengerparti üdülőhelyet, kávézót, pizzát, összegabalyodott szerelmi szálakat és fülbemászó dallamokat.
A 70-es évek népszerű olasz slágerei hangzanak el: Ciao Bambina, Volare, Felicita, L’italiano, szóval sok-sok slágeren keresztül kell túljutniuk az anconai szerelmeseknek, amíg elérnek a happy endhez — írja az előadás szinopszisa.
Szereplők: Rappert-Vencz Gábor, Budizsa Evelyn, Poszet Nándor, Kovács Nikolett, Szabó János Szilárd, Bándi Johanna, Orbán Zsolt, Keresztes Ágnes és Gál Ágnes.
Az előadás rendezője Lendvai Zoltán m. v., zenei vezetője Manfrédi Annamária, díszlettervezője Túri Erzsébet m. v., jelmeztervezője és díszlettervező-asszisztense Szabó Anna, koreográfusa Bóbis László m. v., koreográfus-asszisztense Gabriela Tănase, ügyelője és súgója pedig Varga Katalin. A produkció tánckara: Major Vivien, Mali Ágota, Pop Dániel, Sike Zsuzsanna, Szilágyi Janka, Vonház Ingrid, Vonház Andreas Erik. A tánckart válogatta: Szabó Franciska.
Az előadásokra jegyek kaphatók az Északi Színház jegypénztárában hétköznaponként 10 és 17, szombaton pedig 10 és 13 óra között. A jegyiroda az új évben január első két napján zárva tart. Online jegyvásárlás: biletmaster.ro.
A társulat kéri továbbá, hogy a járványügyi korlátozások miatt kizárólag olyanok váltsanak jegyet, akik rendelkeznek zöldigazolvánnyal, azaz a COVID-19 elleni védettséget igazoló okirattal, ugyanis csak annak alapján léphetnek nézők a színház nézőterére.

Szilveszteri és újévi szokások világszerte
Míg felénk leginkább a közös bulizás, koccintás és tűzijátéknézés a szokás, világszerte igencsak eltérő hagyományok lépnek érvénybe az év utolsó napján — míg Dániában a szomszéd ajtaján törik a tányért, Oroszországban nyitott ajtókkal és ablakokkal várják az újévet.
Február 20. az előadás új időpontja
A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet ezúton értesíti mindazokat a 65 év feletti időseket, akik megváltották ingyenes jegyeiket a január 12-ére tervezett, de betegség miatt elmaradt Anconai szerelmesek című vígjátékra, hogy az előadásra február 20-án, vasárnap 16 órai kezdettel kerül sor.
Anconai szerelmesek „special”: Más időpontban
Valamikor máskor lesz bemutatva a 65 év felettiek számára szervezett előadás.