×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Anca Dragu: az USR összes törvényhozója jelen lesz a vitán, és megszavazza a bizalmatlansági indítványt

2021.10.04 - 15:37
Megosztás:
Anca Dragu: az USR összes törvényhozója jelen lesz a vitán, és megszavazza a bizalmatlansági indítványt
Anca Dragu szenátusi elnök bejelentette hétfőn, hogy pártja, az USR valamennyi törvényhozója részt vesz a keddi plénumon és meg fogja szavazni a PSD által benyújtott bizalmatlansági indítványt.

A politikus az USR állandó bizottságának ülése nyilatkozott erről a sajtónak.

A felsőház elnöke hozzátette, arról még nem döntött a párt, hogy kollégái nyilvánosan szavaznak-e, azaz felmutatják az opciójukat jelző golyókat a titkos urnás szavazáson.

Kérdésre válaszolva Dragu azt mondta: szerinte a bizalmatlansági indítvány 'valószínűleg' sikeres lesz, és a kormány megbukik. Ezt követően Klaus Iohannis államfő konzultálni fog a parlamenti pártokkal a kormányalakításról - tette hozzá.

Az USR-s politikus arról is említést tett, hogy jómaga nem tartja célravezetőnek egy szakértői kormány megalakítását. Szerint az eredeti kormánykoalíciónak kell helyreállnia, de Florin Cîţu helyett más kormányfőt kell kinevezni.
AGERPRES

Cioloş: a PNL egy része 'a PSD karjaiba omlott', szeptembertől nem volt hajlandó tárgyalni velünk
Elutasította csütörtökön a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke azokat a vádakat, miszerint az USR felelős a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közötti koalíció létrejöttéért, mert nem tanúsított nagyobb rugalmasságot.
Cioloş: Anca Dragu leváltása előrevetíti azt, ahogyan az új többség cselekedni fog - a szabályok betartása nélkül
Dacian Cioloş, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke úgy véli, hogy Anca Dragu eltávolítása a szenátus éléről "feszegeti az alkotmányosság határait", és "előrevetíti, hogy az új többség hogyan fog cselekedni: erőszakkal, a szabályok és a meritokrácia tiszteletben tartása nélkül".
Hatalommal való visszaélésnek tartja a leváltását Anca Dragu szenátusi házelnök
Hatalommal való visszaélésnek nevezte kedden a szenátus házelnöki tisztségéből való menesztését Anca Dragu.
Cookie