×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Szatmárnémeti

Altfatter: ami az érettségin történt, nem ismétlődhet meg!

2021.07.23 - 06:55
Megosztás:
Altfatter: ami az érettségin  történt, nem ismétlődhet meg!
Altfatter Tamás prefektus tegnap ismét összehívta a kollégiumi ülést, melyen Radu Bud és Lavinia Kiss alprefektusok mellett részt vett a decentralizált intézmények vezetőinek jelentős része.

 A gyűlés keretében Anişoara Boitor főtanfelügyelő beszámolt a nemrég véget ért képességvizsga és érettségi eredményeiről. Elhangzott, hogy a nyolcadikosok számára szervezett vizsga rendben zajlott, az elmúlt öt év legjobb eredményét produkálták a diákok, ami 76,25 százalékos sikerességi arányt jelent. Nem mondható el viszont ugyanez az érettségi vizsga kapcsán, emiatt egyébként a jegyeikkel elégedetlen szatmári diákok jelentős számú óvást nyújtottak be. A prefektusi kollégiumon is elhangzott, mint ahogy arról már többször mi is beszámoltunk lapunk hasábjain, hogy az érettségin részt vevő 1831 diák 1052 óvást nyújtott be az elsődleges eredmények kifüggesztését követően, ebből 627-et román nyelv és irodalomból. A dolgozatok újrajavítását követően megyénkben a sikerességi arány 6,2 százalékkal nőtt. A főtanfelügyelő beszámolt arról, hogy a Szatmár megyében érettségizett diákok dolgozatait immár második éve a Beszterce-Naszód megyében kialakított központban javították. Az 1052 megóvott dolgozatot más megyében javították újra, és 851 esetben nőttek a jegyek, míg 36 esetben nem történt változás és 165 esetben csökkentették az osztályzatot.
Altfatter Tamás a beszámolót követően azt kérte, hogy a történtekről értesítsék a tanügyminisztériumot annak érdekében, hogy hasonló jelenség többé ne fordulhasson elő. S. B.

Hatvanadik érettségi találkozó
Szeptember 4-én a nagykárolyi gimnázium magyar tanulmányi vonalán 1961-ben végzett diákok (a későbbiekben felsoroljuk a résztvevők névsorát) megünnepelték a 60. osztálytalálkozójukat. Nagyon boldog volt minden kolléga és a velük együtt eljött családtagok, barátok stb.
Érettségi 2022: vissza a megszokott menetrendhez
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet. Jövőre már a megszokott menetrenddel szervezik a záróvizsgát.
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi ütemterve
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet. A nyári érettségire 2022. május 23-a és 27-e között kell majd beiratkozni.
Cookie