×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti

Álláslehetőségek külföldön

2022.02.21 - 15:28
Megosztás:
Álláslehetőségek külföldön
A külföldi munkaadók jelenleg 600 állást hirdettek meg a közös európai foglalkoztatási hálózat (EURES) keretében, számol be a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM SM).

A legtöbb szabad munkahelyet, 252-t a németországi munkaadók hirdették meg, ők húsvágót és termelésben dolgozó munkásokat keresnek. Dániában mezőgazdasági munkavégzésre 165 főt keresnek, Norvégiában 80 munkavállalót várnak többek között állványbetonozói, autószerelői, autóbuszsofőri munkára.

Hollandiai munkaadók 53 főt keresnek többek között villanyszerelői munkára, de eperszedőket, illetve faiskolai munkára vállalkozókat is várnak, Finnországba 22 személyt keresnek karosszérialakatos, csomagolómunkás munkakörök betöltésére. Lengyelországban 15 személyt alkalmaznának többek között lakkozó/festő, esztergályos, lakatos, CNC-kezelő, marhavágóhídi hentes munkakörökbe; az ír munkaadók 5 gondozót alkalmaznának, míg a svájciak egy plasztikai sebészt keresnek.

Az EURES-állásokkal kapcsolatban a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség EURES-munkatársa tud segíteni, aki a 0261.770.237-es telefonszámon és az ajofm.sm@anofm.gov.ro e-mail-címen érhető el. S.B.

Csökkent a munkanélküliek aránya
Június végén 2,95%-on állt az állástalansági arány a megyében, 0,03 százalékponttal kisebb volt, mint az előző hónapban — mutatott rá a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
12 tanfolyam indul áprilisban
Idén is különböző képzéseket indít a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) annak érdekében, hogy segítse a regisztrált állástalanokat.
175 szabad állást hirdettek meg a megyében
A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség tájékoztatásából kiderül, hogy jelenleg 175 szabad állást hirdettek meg megyénkben a munkaadók.
Cookie