×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
2 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Mi újság?

Alakul a karácsonyi vásári helyszín

2022.11.24 - 09:56
Megosztás:
Alakul a karácsonyi vásári helyszín
Kevesebb mint egy hét és kezdődik a karácsonyi vásár a szatmárnémeti új központban. A helyszínen már elkezdődött a pakolászás, a kedden kezdődő ünnepi forgatag jövő év január ötödikéig fog tartani.

Ebben az évben a frissen átépített új főtéren lesz a karácsonyi vásár, itt lesz felállítva a mindenki karácsonyfája is és a polgármester kedden itt fogja felkapcsolni az ünnepi díszkivilágítás fényeit is. A régi főtéri parkban dolgoznak, azért az új helyszín.

A nyitást megelőző hét folyamán már kivitték a főtérre a tavalyig a régi főtéri régi szökőkút medencéjében világító óriási adventi koszorút, amelyen vasárnap meg fogják gyújtani az első gyertyát, hiszen kezdődik a karácsonyváró időszak.

Három fényfolyosó várja idén a vásárba érkezőket, ezek úgy lesznek kialakítva, hogy rajtuk keresztül lehessen majd megközelíteni a karácsonyi vásár faházikóit.

Kézműves árus faházikóból harminc van kint most a helyszínen, valószínűleg ennyi is fog üzemelni a vásár idején. Faházikókból jutott a lépcső tövébe is, egy kisebbfajta tér lesz kialakítva ezáltal a kultúrház lépcsője előtt.

Városi korcsolyapálya ezen a télen nem lesz, de a NEPI pláza parkolójában már elkezdték építeni, ott lesz lehetőségük korcsolyázni idén az ezt a fajta mozgási, kikapcsolódási lehetőséget keresőknek.

Kint vannak a villanykörték a Coposu sétány régi főtér felőli bejáratánál, az innen érkezőket ez fogadja majd, illetve jelzi a helyzetet nem ismerők számára, hogy ebben az évben merre kell keresni a köztéri karácsonyi hangulatot Szatmárnémetiben.

Princz Csaba

 

Kigyúltak az ünnepi fények
Szemkápráztató fényruhába öltözött Szatmárnémeti új központja, megnyílt a karácsonyi vásár, a forgatagban egy gombostűt sem lehetett leejteni — vidám, előkarácsonyi hangulat és dallamok szálltak a levegőben.
Bürokrácia van, sátor nincs
Kezd egyre kellemetlenebb lenni a szabad ég alatt piacolni, de a szatmárnémeti ócskapiaci árusok sajnos kénytelenek egyénileg védekezni az eső ellen, mert még mindig nincs sátor a fejük felett.
Kész az Apaserv pénztár, kinyitott
Ahogy azt a hónap közepén ígérték, csütörtökön kinyitott a tatarozás miatt ideiglenesen bezárt szatmárnémeti Apaserv pénztár.
Cookie