×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Mi újság?

Alakul a karácsonyi vásári helyszín

2022.11.24 - 09:56
Megosztás:
Alakul a karácsonyi vásári helyszín
Kevesebb mint egy hét és kezdődik a karácsonyi vásár a szatmárnémeti új központban. A helyszínen már elkezdődött a pakolászás, a kedden kezdődő ünnepi forgatag jövő év január ötödikéig fog tartani.

Ebben az évben a frissen átépített új főtéren lesz a karácsonyi vásár, itt lesz felállítva a mindenki karácsonyfája is és a polgármester kedden itt fogja felkapcsolni az ünnepi díszkivilágítás fényeit is. A régi főtéri parkban dolgoznak, azért az új helyszín.

A nyitást megelőző hét folyamán már kivitték a főtérre a tavalyig a régi főtéri régi szökőkút medencéjében világító óriási adventi koszorút, amelyen vasárnap meg fogják gyújtani az első gyertyát, hiszen kezdődik a karácsonyváró időszak.

Három fényfolyosó várja idén a vásárba érkezőket, ezek úgy lesznek kialakítva, hogy rajtuk keresztül lehessen majd megközelíteni a karácsonyi vásár faházikóit.

Kézműves árus faházikóból harminc van kint most a helyszínen, valószínűleg ennyi is fog üzemelni a vásár idején. Faházikókból jutott a lépcső tövébe is, egy kisebbfajta tér lesz kialakítva ezáltal a kultúrház lépcsője előtt.

Városi korcsolyapálya ezen a télen nem lesz, de a NEPI pláza parkolójában már elkezdték építeni, ott lesz lehetőségük korcsolyázni idén az ezt a fajta mozgási, kikapcsolódási lehetőséget keresőknek.

Kint vannak a villanykörték a Coposu sétány régi főtér felőli bejáratánál, az innen érkezőket ez fogadja majd, illetve jelzi a helyzetet nem ismerők számára, hogy ebben az évben merre kell keresni a köztéri karácsonyi hangulatot Szatmárnémetiben.

Princz Csaba

 

Kullancsirtás: a kiskerteket is ajánlott permetezni
A kullancs- és lárvairtással megbízott szakemberek hétfő este el fogják kezdeni a megyeközpontbeli Szamos-parton és a zöldövezetekben, parkokban a földi permetezést, tájékoztat közösségi oldalán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.
A héten még jár a jóváírás adóbefizetéskor
Amiket a háború és az energiaválság sem változtatott meg a helyi adók terén: maradnak a szokásos jóváírások. Ami megváltozott: sokkal egyszerűbb online hozzáférést szerezni és online befizetni.
Teljében a tél végi készletkisöprés
Egyre több bolt kezd szezon végi árleszállításba, de egyre kevesebb jelenti ezt be a városházákon, pedig kellene. A szatmárnémeti plázában szinte minden üzlet akciózik, mégis csak ötről tud a hivatal.