×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
21 °C
Eső
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Aláírásgyűjtés Lázáriban a buszjáratért

2020.06.25 - 10:00
Megosztas :
 • Aláírásgyűjtés Lázáriban a buszjáratért
  Betelt a pohár Lázáriban, megelégelték az emberek, hogy ritkán jár a szatmári busz, már első nap tucatnyian írták alá az alpolgármester által megírt aláírásgyűjtő ívet. A tüntetés sem kizárt.

  Szerdán aláírásgyűjtési akció kezdődött Lázáriban, amiben az ellen tiltakoznak a község lakói, hogy míg a megyében máshol sikerült a buszos cégeknek túllépniük a vészhelyzet nehézségein, és visszaálltak a megszokott menetrendre, a lázári vonalon ezt még nem sikerült megoldania a járatüzemeltetőnek. Béres Antal alpolgármester elmondta, hogy a helyzetet ismerve eddig a községvezetés és az emberek is türelmesen várták, hogy mikor tudnak már normális körülmények között munkába járni a távolsági busszal, de mostanra elfogyott a türelem. Tarthatatlan, hogy még mindig csak két járat közlekedik Szatmárnémeti és Lázári között, a jelenség a község minden településére érvényes, nem tudnak dolgozni menni se a peleskeiek, se a berkiek, se a lázáriak. A szükségállapot idején, sőt, annak véget érte után is egy ideig azzal indokolta a járatritkítást a szállító cég, hogy nincs utas, de ez már rég nem így van; aki márciusban dolgozott, az megint bejár.

  Sokan buszoznak

  Az aláírásgyűjtő ívvel a tanácsosok és a tanácsosjelöltek járják a lázári falvakat, de a papírt a hivatalban is alá lehet írni, tájékoztatott az alpolgármester, a panasz és az aláírás, ami az akció egy hete alatt össze fog gyűlni, a megyei tanács illetékesének lesz átadva. Már van egy beadványa a községvezetésnek a megyei tanácshoz, amiben a tarthatatlan helyzet megszüntetését kéri, de úgy tűnik, az nem volt elég. Ezért indították el az aláírási akciót a községben, hogy lássák a felelősök, hogy nem néhány ember hóbortjáról van szó, és nem várost nézni mennének az emberek Szatmárra, hanem dolgozni, jelentette ki Béres.

  Tüntetés lesz

  Az emberek szerint most rosszabbak a közlekedési körülmények, mint amilyenek a múlt században, a kilencvenes évek előtt voltak; akkoriban félóránként járt a városi busz, ma meg nincs aki kötelezzen egy közszolgáltatást ellátó céget, hogy tegye a dolgát?! A cég közbeszerzésen nyerte el az útvonalat, akkor vállalt egy bizonyos járatsűrűséget, amihez most nem tartja magát. Béres szerint ha az aláírt ívek jövő heti leadása után néhány nappal nem áll vissza a szükségállapot előtti buszmenetrend Lázári és Szatmárnémeti között, akkor tüntetést fognak szervezni a megyei tanács épülete elé.

  Princz Csaba

  Cookie