×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
12 °C
borús égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Szatmárnémeti

Alacsonyan szállnak — nem kell megijedni!

2022.09.21 - 17:12
Megosztás:
Alacsonyan szállnak — nem kell megijedni!
Az esetleges kellemetlenségekért, hangszennyezésért előzetesen is elnézést kérnek. (Fotó: Román Légierő)
Hercules C-130-as és Spartan C-27 J gépekkel végez földközeli gyakorlatozást a légierő az ország egész légterében — beleértve Szatmárt is — szeptember 21. – 23. között.

Földközeli gyakorlatozásra hívja fel a lakosság figyelmét a román légierő: szeptember 21. – 23. között alacsonyan (a földtől körülbelül 150 méteres magasságban) szálló, Hercules C-130-as és  Spartan C-27 J katonai szállító repülőgépek cirkálnak a légtérben — az ország egész területén. S épp mivel a gyakorlatozás az egész ország fölött történik, Szatmár egén is végigdübörög majd egy-egy ilyen „légi tank”.
Mint közleményükben fogalmaznak, a gyakorlatozás az érvényben lévő légi közlekedési előírások és szabályok maximális betartásával történik, és célja, hogy a repülőgép pilóták és légi személyzet minél valóságosabb körülmények között gyakoroljon, illetve sajátítsa el az elméletben/szimulációs termekben tanultakat, ezzel is növelve szakképzettségüket.
A légierő folyamatosan arra törekszik, hogy tevékenysége a lehető legkisebb hatással legyen a helyi közösségekre, a lakosságra, ugyanakkor a pilóták felkészítése minél magasabb fokon  történjen — írják, és az esetleges kellemetlenségekért, hangszennyezésért előzetesen is elnézést kérnek.

Szabó Kinga Mária