×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Aki vörös zónából érkezik, intézményes karanténba kerül!

2020.04.17 - 09:19
Megosztás:
Aki vörös zónából érkezik, intézményes karanténba kerül!
Amennyiben valaki vörös zónának minősített országokból jön, a határátkelőktől automatikusan intézményes karanténba kísérik két hétre, a hatályos rendeletek értelmében nincs lehetőségük házi (otthoni) karanténba vonulni.

A prefektusi hivatal emlékezteti mindazokat, akik ezekben a napokban térnek vissza az országba és természetesen Szatmár megyébe: amennyiben vörös zónának minősített országokból jönnek, a határátkelőktől automatikusan intézményes karanténba kísérik őket két hétre, s a hatályos rendeletek értelmében nincs lehetőségük házi (otthoni) karanténba vonulni.

Házi karanténba (és nem elkülönítésbe!) csak abban az esetben vonulhatnának, ha Szatmár megye valamennyi intézményes karanténközpontja megtelne, és a szomszédos megyékben sem tudnák elhelyezni őket — jelen pillanatban azonban ilyesmiről szó sincs, a megyebeli intézményes karanténközpontokban bőven van még hely az érkezők számára.

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie