×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Aki vörös zónából érkezik, intézményes karanténba kerül!

2020.04.17 - 09:19
Megosztás:
Aki vörös zónából érkezik, intézményes karanténba kerül!
Amennyiben valaki vörös zónának minősített országokból jön, a határátkelőktől automatikusan intézményes karanténba kísérik két hétre, a hatályos rendeletek értelmében nincs lehetőségük házi (otthoni) karanténba vonulni.

A prefektusi hivatal emlékezteti mindazokat, akik ezekben a napokban térnek vissza az országba és természetesen Szatmár megyébe: amennyiben vörös zónának minősített országokból jönnek, a határátkelőktől automatikusan intézményes karanténba kísérik őket két hétre, s a hatályos rendeletek értelmében nincs lehetőségük házi (otthoni) karanténba vonulni.

Házi karanténba (és nem elkülönítésbe!) csak abban az esetben vonulhatnának, ha Szatmár megye valamennyi intézményes karanténközpontja megtelne, és a szomszédos megyékben sem tudnák elhelyezni őket — jelen pillanatban azonban ilyesmiről szó sincs, a megyebeli intézményes karanténközpontokban bőven van még hely az érkezők számára.

GCS: 1727 új fertőzést igazoltak, 180 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1727 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 180 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Ciucă: a kormány hamarosan bejelenti a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket
A hatóságok a legrövidebb időn belül bejelentik a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket - ígérte péntek este a kormány Facebook-oldalán a miniszterelnök.
Alig több mint százan szorulnak kórházi ápolásra
A járványgörbe laposodásának köszönhetően napok óta folyamatosan és jelentősen csökken az intézményes ápolásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma, amely pénteken már csak alig valamivel haladta meg a százat.
Cookie