×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Aggódnak az edzőterem-üzemeltetők

2021.09.23 - 07:00
Megosztás:
Aggódnak az edzőterem-üzemeltetők
Fotó: Getty Images Hungary
Aggódnak a szatmári edző- és fitnesztermek üzemeltetői — tegyük hozzá: nem alaptalanul, hiszen a koronavírus-járvány már eddig is jelentősen befolyásolta a piacot, tavaly a teljes iparág országos forgalma 50%-kal csökkent, és a termek/cégek több mint 10%-a nem élte túl a járványügyi megszorító intézkedéseket.

S most Szatmáron és Szatmárban ismét jelentős korlátozásokkal s hamarosan talán teljes bezárással kell szembesülniük — a szabályok értelmében ugyanis ott, ahol a fertőzöttségi szint meghaladja a 3 ezreléket, ezek a termek csak befogadóképességük 50%-ával működhetnek, s minimum 7 négyzetméteres területet kell biztosítsanak minden vendégnek; azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi szint meghaladja a 4 ezreléket, csak Covid-igazolvánnyal rendelkezők (beoltottak, kigyógyultak, negatív teszttel rendelkezők) vehetik igénybe az edzőtermet; 6 ezrelékes indexnél pedig be kell zárniuk.

Mivel Szatmárnémeti 4,79, Szatmár megye pedig 3,42 ezreléken áll, az edző- és fitnesztermek üzemeltetői közül tegnap többen is megbeszélésre ültek össze Altfatter Tamás kormánymegbízottal — egyrészt vázolva a nehézségeket, amelyekkel a korlátozások miatt egyre inkább szembesülnek, ugyanakkor jó döntésnek is tartják a kormány azon határozatát, hogy bizonyos index fölött csak Covid-igazolvány birtokában lehet látogatni a termeket, ez ugyanis számukra/alkalmazottaik számára is nagyobb biztonságot jelent.

Mint elhangzott, szintén a biztonság érdekében a jelen lévő teremtulajdonosoknak sikerült meggyőzniük alkalmazottaikat, hogy immunizáltassák magukat — ezzel kapcsolatban Altfatter hangsúlyosan felhívta a figyelmet: az alkalmazó semmiképp nem kötelezheti alkalmazottját arra, hogy beoltassa magát, csak az egyéni védekezés szabályait (maszkviselés, kézmosás stb.) és a kötelező távolság betartását kérheti számon rajta. Sz.K.M.

 

22.543 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcinát az elmúlt 24 órában
Az elmúlt 24 órában 22.543 személy kapta meg Romániában a koronavírus elleni vakcinát - derül ki a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) által szombaton ismertetett adatokból.
Továbbra is zöld zónás járványügyi szempontból az ország minden megyéje és Bukarest is
Az ország valamennyi megyéje és a főváros is zöld zónásnak számít járványügyi szempontból, miután az ország minden megyéjében továbbra is 1,5 ezrelék alatti a fertőzöttségi ráta - közölte csütörtökön a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Az előjegyzés könnyítésével próbálkoznak
Meghaladta a koronavírus elleni oltási kampány előjegyzési portálján található szabad helyek száma a várólistákra feliratkozottakét, a hatóságok mobil oltóegységek indításával, vállalati oltópontok nyitásával és az előjegyzés könnyítésével pörgetnék fel az oltást.
Cookie