×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmár megye

Adventvasárnapi razziahullám Szatmárban

2023.12.10 - 17:15
Megosztás:
Adventvasárnapi razziahullám Szatmárban
Nem kevesebb mint 31 helyszínen tartottak házkutatást Szatmár és Máramaros megyében a kommandósok, rendőrök, csendőrök és a vámhatóság négy, kutyás keresőegysége — főleg kiskorúaknak áruló, a keménydrog kategóriába tartozó kokain és 3-CMC kristály-dílerek buktak le. A kihallgatások jelenleg is zajlanak.

Advent második vasárnapján a rendőrség szervezett bűnözés elleni egységei, kommandósokkal, csendőrökkel és a vámhatóság négy kutyás keresőegységével közösen, a DIICOT szatmári ügyészeinek vezetésével Szatmár és Máramaros megye 31 helyszínén  (Szatmárnémetiben, Avasfelsőfaluban és Vámfaluban) tartottak házkutatást. 

hirek/2023/december/2-1.jpg

Az utóbbi hónapok legnagyobb megyebeli razziahulláma egy kábítószerkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet felszámolását célozta — a nyomozati anyag értelmében a bűnszervezetet egy másik úgy miatt házi őrizetben lévő illető vezette és irányította, tagjai pedig 2023 folyamán rendszeresen adtak el könnyű és keménydrogokat (kannabisz, kokain, 3-klórmetkatinon (3CMC) kristályt), a vevőkör zömét szatmári és máramarási kiskorúak alkották.
Terítési módszerük nem volt túl komplikált: a bandatagok által szervezett, nagyszabású bulikon árulták a drogokat, de az is megtörtént, hogy ingyen kínálták egy kiskorúnak, szexuális szolgáltatásaiért cserébe. 

hirek/2023/december/3-1.jpg

A házkutatások során lefoglaltak körülbelül 200 gramm — a relatív olcsón beszerezhető, ám életveszélyes keménydrogok kategóriájába tartozó — 3-CMC kristályt, 10 gramm kannabiszt, 54, alprazolam és buspiron hatóanyagú tablettát, patikamérlegeket és darálókat, 21 mobilkészüléket, 21 SIM-kártyát, két tablettet, egy laptopot, egy légpisztolyt, gumilövedékeket, egy macsétát, több mint 28 000 darab, P1 és P3 kategóriájú petárdát, illetve több, a hatóságok által nem nevesített bűnjelet. 

Több személyt is bekísértek a DIICOT szatmárnémeti székhelyére, a kihallgatások jelenleg is zajlanak.

Szabó Kinga Mária 

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!