×
2022. 01 24.
Hétfő
Timót
-13 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Adriana Pistol: riasztottuk a Covid-kórházakat, hogy vegyenek mintákat a koronavírus új variánsának azonosításához

2021.11.27 - 18:11
Megosztás:
Adriana Pistol: riasztottuk a Covid-kórházakat, hogy vegyenek mintákat a koronavírus új variánsának azonosításához
Fotó: Agerpres
Románia elegendő kapacitással rendelkezik a koronavírus új variánsának azonosítására - jelentette ki egy szombati sajtótájékoztatón a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ igazgatója.

Adriana Pistol újságírói kérdésre elmondta: az országban jelenleg hét laboratóriumban végeznek szekvenálást, ezek egy része napi 200-300, a többi napi 800-1000 minta elemzésére képes.

Tájékoztatása szerint a megyei egészségügyi igazgatóságok már riasztották a kórházakat, hogy vegyenek mintát a súlyosabban fertőzött személyektől, és kérdezzék ki őket arról, hogy jártak-e az elmúlt napokban afrikai országokban, vagy érintkeztek-e a kontinensről érkezett személyekkel. AGERPRES

Megérkeztek az iskoláknak szánt nyáltesztek
A tanfelügyelőségi raktárakba érkezett 10.540.000 Covid-gyorsteszt - közölte vasárnap Sorin Ion tanügyi államtitkár.
Bill Gates a jelenleginél sokkal súlyosabb világjárványokra figyelmeztet
Bill Gates a koronavírusnál sokkal súlyosabb világjárványok kialakulásának lehetőségére figyelmeztetett, és felszólította a világ kormányait, hogy több milliárd dollárral járuljanak hozzá a következő globális fertőzésre történő felkészüléshez — írta személyes blogján a milliárdos üzletember.
GCS: 16.610 új fertőzést igazoltak, 58 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szerdai közlése szerint az utóbbi 24 órában 16.610 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel és 58 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak. Ebből két haláleset korábban következett be.
Cookie