×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Adriana Pistol: jelenleg a koronavírus delta variánsa a domináns vírustörzs

2021.10.09 - 09:27
Megosztás:
Adriana Pistol: jelenleg a koronavírus delta variánsa a domináns vírustörzs
Jelenleg a koronavírus delta variánsa a domináns vírustörzs, az elmúlt 3-4 hétben nem azonosítottak új változatokat, tájékoztatott pénteken Adriana Pistol, a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ igazgatója.

Október 3-áig 4522 szekvenálást végeztek, és a megvizsgált minták 58,8 százalékában a delta változatot azonosították, számolt be Pistol, aki szerint 'több, mint nyilvánvaló, hogy a delta variáns a domináns jelenleg' Romániában.
AGERPRES

Kevesebb mint 90 a kórházban kezelt fertőzöttek száma
A járványgörbe laposodását nemcsak az jelzi, hogy napról napra kevesebb az új esetek száma, hanem az is, hogy konstans módon csökken az intézményes egészségügyi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma is, ami Szatmárban már 90 alá csökkent — a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban 30, a szatmárnémeti tüdőkórházban 1, az Avasfelsőfalui Városi Kórházban 13, míg a Nagykárolyi Városi Kórházban 25 koronavírusos pácienst kezelnek, intenzív terápiás ellátásra pedig 20 beteg szorul.
Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Cookie