×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Adományok több település rászoruló lakóinak

2020.04.16 - 18:22
Megosztás:
Adományok több település rászoruló lakóinak
A COVID-19 koronavírus-járvány miatt felértékelődtek az egészségügyi segédeszközök, a tisztasági és higiéniai cikkek. A Szatmárnémeti RMDSZ és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés az elmúlt napokban a promomix.ro nagylelkű felajánlása révén szatmárnémeti nyugdíjasoknak és rászorulóknak juttatott el az ezeket tartalmazó csomagokat, hogy ezzel is hozzájáruljanak a fertőzés esélyének a csökkentéséhez.

Szerdán Kereskényi Gábor polgármester, az RMDSZ városi szervezetének elnöke és Magyar Lóránd parlamenti képviselő, RMDSZ-alelnök juttatott el az adományból készült csomagokat a Barátság Nyugdíjas Klub tagjaihoz, illetve kapott egy nagyobb tételt a Roma Integrációs Egyesület is.

„Az elmúlt hetekben a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal akciójához is több cég csatlakozott adományokkal, többen a Szatmári Termék védjegyhez tartozó vállalkozások közül is. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez egy olyan helyzet, amelyet csak együtt, összefogva tudunk magunk mögött hagyni” – nyilatkozta Kereskényi Gábor.

Az akciót Muresan István MIK elnök, az RMDSZ megyei tanácsosjelöltje és Német Szabolcs az RMDSZ Szatmárnémeti városi tanácsosjelöltje koordinálja.

Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
GCS: 1727 új fertőzést igazoltak, 180 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1727 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 180 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Ciucă: a kormány hamarosan bejelenti a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket
A hatóságok a legrövidebb időn belül bejelentik a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket - ígérte péntek este a kormány Facebook-oldalán a miniszterelnök.
Cookie