×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Mi újság?

Adójóváírásért online jelenlét kell

2022.11.22 - 08:49
Megosztás:
Adójóváírásért online jelenlét kell
Emlékeztetőt írt a szatmárnémeti helyi adóhivatal: jogi személyek esetében csak akkor jár a 10%-os adójóváírás, ha a cégnek van online fiókja és ez aktív is.

Idén áprilisban meghozott szatmárnémeti tanácsi döntés (132/28.04.2022) egy fontos részletére hívta fel a figyelmet legutóbbi emlékeztetőjében a városi adóhivatal (DITLSM).
Jövőre, céges tulajdonban lévő jármű, telek és épület után fizetendő adóból csak akkor jár tíz százalékos jóváírás, ha az illető cég 2023. március 31-ig minden adóját kifizeti és van aktivált fiókja a város online platformján. Magánszemélyekre ez a kitétel nem vonatkozik.

Ha még nincs cégre szóló jelenlét városi platformon, ezt egyszerű megoldani, egyszer sem kell miatta az adóhivatalba bemenni, online beküldött személyi adatokkal és digitalizált személyi igazolvánnyal is megoldható a fiók létrehozása és aktiválása.
A folyamat INNEN indítható meg.

Princz Csaba

 

Gombásztanfolyam indul tavasszal Szatmárnémetiben
Alapfokú gombásztanfolyamot indít „hasgombászoknak” Szatmárnémetiben a Corvus Regia Egyesület, a a Szatmári Gombászok Facebook-csoport már gombaértő tagjaival közösen.
Bürokrácia van, sátor nincs
Kezd egyre kellemetlenebb lenni a szabad ég alatt piacolni, de a szatmárnémeti ócskapiaci árusok sajnos kénytelenek egyénileg védekezni az eső ellen, mert még mindig nincs sátor a fejük felett.
Kész az Apaserv pénztár, kinyitott
Ahogy azt a hónap közepén ígérték, csütörtökön kinyitott a tatarozás miatt ideiglenesen bezárt szatmárnémeti Apaserv pénztár.