×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

Adóhivatali évzárás és évnyitás

2021.12.31 - 08:30
Megosztás:
Adóhivatali évzárás és évnyitás
Az ilyenkor szokásos elszámolási és könyvelési procedúrák miatt csak 2022. január 10-én fognak nyitni rendes órarenddel és teljes üzem mellett a helyi adóhivatalok.

Csütörtökön még megszokott órarend és ügyintézési rend szerint dolgoztak, de ma már rövid napot tartanak, mert év végén az elszámolást hó végén rendezni kell, nem lehet pár napot sem átcsúszni a következő hónapba, mert az már más év. 2022. január harmadikán, hétfőn nyitnak ugyan a helyi adóhivatalok, de csak korlátozott tevékenység mellett, mert készül az elmúlt évi mérleg. Nem fognak tudni például adóigazolásokat kiadni, de közúti bírságokat például be lehet majd fizetni, vagy hátralékmentes illetékeket is. A korlátozás várhatóan január tizedikén, a hétfő reggeli nyitásra ér véget, akkortól már minden olyan szolgáltatás elérhető lesz a helyi adóhivatalokban, mint bármelyik más időszakában az évnek.

ANAF razziák: „Kell a pénz a lóvéra”
Az állam költségvetését is megviseli a járvány után jött háborús válság, de neki szerencsére van honnan pénzt szereznie: ellenőrzéseket jelentettek be az adószedők, a feketéző ágazatokkal kezdik.
Másfél milliárd lejes hitelkerettel folytatódik idén az Első ház program
A kormány által szerdán elfogadott határozat értelmében másfél milliárd lejes hitelkerettel folytatódik idén az Első Ház program.
Nagyszabású tervek a filharmóniánál
Márciusban és a nyár során is változatos kínálattal készülnek a Dinu Lipatti Filharmónia művészei, miközben a vezetőség azon is dolgozik, hogy szépítse, kényelmesebbé tegye az épületet.
Cookie