×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

A Young City Weekend fesztiválhangulatot teremtett

2021.07.27 - 09:28
Megosztás:
A Young City Weekend fesztiválhangulatot teremtett
Több mint egy év korlátozásokkal teli időszak után rendezték meg az első olyan eseményt, amelyen a fiataloknak lehetőségük nyílt megtapasztalni az electro&dance fesztiválok élményét, mindezt nem máshol, mint itthon, Szatmárnémetiben.

A rendezvény szervezői, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ és az Aushopping bevásárlóközpont közös célja, hogy a lehető legtöbb minőségi rendezvényt kínálják a fiatalok számára.
Pénteken az UFO Parkban teremtettek különleges hangulatot a gördeszkások számára, majd szombaton és vasárnap a Young City Weekend helyszínt váltott, és az Aushopping parkolójába költözött.
A fiatalok különböző zenei stílusok, mint például a dubstep, drum&bass vagy az electro ritmusait élvezhették, majd a szatmárinál jóval nagyobb fesztiválok fellépői léptek színpadra: Argatu’ & Moş Martin, DJ Shiver, Dodo, Sauce, de a fellépők sorát szatmári zenészek, Pumi, Yoshuu, Shtoots, valamint Luke és Shorty egészítették ki.
A COVID-19-járvány terjedésének megfékezése érdekében a belépés csak és kizárólag oltási igazolással, PCR teszttel vagy pedig gyorsteszttel volt lehetséges. A helyi rendezvények között elsőként az érdeklődőknek lehetőségük volt a helyszínen ingyenes gyorstesztet végeztetni a Korall Klinika támogatásával. A szervezők hatékonyan tudtak együtt dolgozni a helyi hatóságokkal — Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal, Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség —, illetve minden érintett intézménnyel.
Együtt tesszük színesebbé a várost — fogalmaznak a szervezők, és azt ígérik, hogy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ és az Aushopping bevásárlóközpont tovább folytatja az együttműködést annak érdekében, hogy minél több izgalmas rendezvényt kínáljanak a szatmáriaknak, fiataloknak és fiatal családosoknak.

Ismerjétek meg mihamarabb a tanítás örömét! — hangzott a köszöntés
Tegnap rendkívüli tanévnyitó ünnepséget tartottak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kara szatmárnémeti kihelyezett tagozatának székhelyén, évfolyamonként tartva meg az évnyitókat a tagozatvezető és az oktatók jelenlétében.
Szatmárnak is jut a PNRR-ből
Szatmárnak is „jut” az Országos Helyreállítási Terv forrásaiból: a fontos vasútvonalak megújulása, az egészségügy és oktatás fejlesztése mellett különleges múzeumot is létrehoznak.
Holtan találták a fertőzött–gyanús férfit
Vasárnap délben, 13 óra körül riasztották a 112–es egységes segélyhívót a Cloşca sugárút egyik tömbházának lakói, miután 58 éves szomszédukkal nem tudtak kapcsolatba lépni, sem a telefonhívásokra, sem a csengetésekre nem válaszolt.
Cookie