×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

A vidéki élet elevenedik meg a Kossuth-kertben

2021.09.11 - 07:35
Megosztás:
A vidéki élet elevenedik meg a Kossuth-kertben
A vidéki élet hangulata, hagyományai elevenednek meg hétvégén Szatmárnémetiben, a Kossuth-kertben a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület és a Szatmár Megyei Magyar Gazdák Egyesülete szervezésében megvalósuló, Vidék a városban rendezvényen.

Az érdeklődők szombaton és vasárnap a szatmárnémeti Kossuth-kertben helyi termelők portékáit tekinthetik és vásárolhatják meg a Szatmári Termékek Vásárán, betekintést nyerhetnek a Parasztudvarba, ahol a kicsik és nagyok tenyészállatokkal ismerkedhetnek meg közelebbről. A Kossuth-kertbe érkezők emellett ellátogathatnak a Lovasudvarba, ahol megtekinthetik és ki is próbálhatják az ott állomásozó hintót, valamint a Póniudvar is szívesen fogadja az érdeklődőket. A résztvevőknek hagyományos mesterségekről tart bemutatót Boca Ildikó (kosárfonó, vesszőfonás), Szerémi Anamária (csuhés), Szejke Vilmos Balázs (agyagos), Keresztesi Zoltán (fafaragás, barkács) és Lévai József (kötélverés). A Népi játszóházban az érdeklődők kipróbálhatják a gólyalábat, a billegőt és mocsárjárást, megtekinthetik, hogyan zajlik a liba- és a surgyétömés, kukoricakocsányt dobhatnak, málét fejthetnek, csúszdázhatnak, kukoricában és szénában is ugrálhatnak. Mindezek mellett a Gépszín program keretein belül részt vehetnek különböző mezőgazdasági gépek bemutatóján is.

Szombaton 11 órától Sarkadi Sándor hentes közös disznóvágásra vár mindenkit szeretettel, amelynek ideje alatt a Borospincében ínycsiklandó „nedűket” kóstolhatnak a résztvevők. A jelenlévőknek az Agrár kocsmakvíz ideje alatt — amelyet Kovács Zsolt kvízmester vezényel — lehetőségük lesz megcsillogtatni legjobb tudásukat. A kulturális programról a szatmárnémeti Röpike néptánccsoport, az óvári Ribiszke néptánccsoport, a pusztadaróci Pünkösdi Rózsák és a mikolai Gyöngyös Bokréta néptánccsoport gondoskodik, ezt követően a Hey Roop csap a húrok közé, és biztosítja a továbbiakban is a jó hangulatot.

Vasárnap 15 és 16.30 óra között fellép a Szatmár megyei Szamoshát Néptáncegyüttes, a szárazberki Lehajló Rozmaring, a hadadnádasdi Dercések, a nyírteleki Nyírfa néptánccsoport, a Nyírteleki asszonykórus, a programsorozatot pedig a Royal Team zenekar koncertje zárja. SZFÚ

20. PMN — itt a teljes program
Szerdától rengeteg programmal, remek színházi előadásokkal, nagyszerű bábjátékokkal, szabadtéri filmvetítésekkel, közönségtalálkozókkal, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, finom falatokkal várják a fesztiválozókat a Partiumi Magyar Napokon.
Sportprogramokban gazdag lesz az idei PMN
A Partiumi Magyar Napok programkínálatában mindig is kiemelkedő helyet foglaltak el azok a rendezvények, melyekkel a szervezők kifejezetten a sportkedvelőknek szerettek volna kedvezni.
Félreértett fesztiválszabály
Sajnos nagyon sokan voltak, akik azért nem mentek el a hétvégén megtartott Expo Industry kiállításra annak fesztivál jellege ellenére sem, mert rosszul értelmezték a szervezők által meghozott szabályokat, és ez a félreértelmezés sajnos csak vasárnapra lett nyilvánvaló.
Cookie