×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

A városháza az online térben

2021.07.28 - 14:30
Megosztás:
A városháza az online térben
Olvasói kérésnek téve eleget részletezzük kicsit, hogyan működnek a szatmárnémeti városháza online szolgáltatásai. Ha valaki nehezen boldogul a weboldalon, segítséget is kérhet telefonon.

Nagyon kényelmes dolog otthonról intézni az egyszerűbb városházi ügyeket, a szatmárnémeti városvezetés a tavalyi vírushelyzetben fejlesztett ezen a szolgáltatásán, és szerencsére életben tartja ezt most is, amikor már enyhült a helyzet. A rendszer nemcsak létezik, de működik is, ám többen is vannak olyanok, akik nem navigálnak otthonosan az interneten, a közhivatali, hivatalosabban íródott weboldalakon, és ilyen problémákkal küszködő olvasóink közül kértek többen útmutatót a városházi weboldalhoz, hogy hogyan kell azt kezelni, honnan kell az e-ügyintézést elkezdeni.

Minden otthonról

Aki neten szeretne ügyeket intézni, papírokat leadni és kikérni, annak először regisztrálnia kell az online adatbázisba, amit — a korábbi évekkel ellentétben — már online is megtehet. Eddig legkevesebb egyszer be kellett menni a hivatalba személyesen a belépőkódokat megkapni, most ez is megoldható távolról. Egy adatkezelési papírt kell a felhasználónak kitöltenie, azt a személyi igazolványáról készült fényképpel együtt e-mailben a városháza informatikusainak elküldenie, és a feladó e-mail-címére fog megérkezni a bejelentkezéshez szükséges aktivációs link és a jelszó.

Útmutatás hiányosan

A szatmárnémeti városháza online platformja a primariasm.ro/hu/on-line-platform internetes címen érhető el, itt van leírva a regisztrációs folyamat is, az, amelyikre szükség van, mielőtt a teljes szolgáltatásskála elérhető lesz. A hivatal weboldalának van magyar változata, de ezen az online aloldalon nincs minden magyarra fordítva, például a regisztrációs útmutató is csak román nyelven olvasható. Ha a frissen megkapott vagy a már korábban beszerzett felhasználónév és jelszó párossal sikeres a belépés az „aici” linkre vagy a szövegközi képre kattintva, akkor a felhasználó már a platformacetateni.satumare.globalpay.ro oldalon jár, ahol hozzáférhet egy csomó adathoz, kikérhet mindenféle igazolásokat, papírokat. Például öt évre visszamenőleg megnézhetők az adóhivatali adókivetések, adóbefizetések, hogy milyen telkek és lakások szerepelnek az illető nevén, ki van-e vonva a forgalomból a régi autó, illetve regisztrálva lett-e az adásvétele egy-egy teleknek vagy járműnek.

Adóbefizetés is

Ami nehézkesen működik egyes esetekben, az az adóigazolás megszerzése, vannak olyan ingatlanok, amiket az eltérő paraméterek alapján elvégzett telekkönyvi nyilvántartás miatt nehéz megtalálni a rendszerben, de ilyenkor segítséget lehet kérni a 0261.768.209-es telefonszámon.
Magától értetődő módon a helyi adókat is be lehet fizetni a platformot használva, ez az egyedüli olyan szolgáltatása az online rendszernek, ami regisztráció nélkül is működik.

Princz Csaba

 

Ismerjétek meg mihamarabb a tanítás örömét! — hangzott a köszöntés
Tegnap rendkívüli tanévnyitó ünnepséget tartottak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kara szatmárnémeti kihelyezett tagozatának székhelyén, évfolyamonként tartva meg az évnyitókat a tagozatvezető és az oktatók jelenlétében.
Szatmárnak is jut a PNRR-ből
Szatmárnak is „jut” az Országos Helyreállítási Terv forrásaiból: a fontos vasútvonalak megújulása, az egészségügy és oktatás fejlesztése mellett különleges múzeumot is létrehoznak.
Holtan találták a fertőzött–gyanús férfit
Vasárnap délben, 13 óra körül riasztották a 112–es egységes segélyhívót a Cloşca sugárút egyik tömbházának lakói, miután 58 éves szomszédukkal nem tudtak kapcsolatba lépni, sem a telefonhívásokra, sem a csengetésekre nem válaszolt.
Cookie