×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

A tanulók, elvileg, maszkot viselnek majd az osztálytermekben

2020.05.04 - 08:57
Megosztás:
A tanulók, elvileg, maszkot viselnek majd az osztálytermekben
A tanulók, elvileg, maszkot viselnek majd az osztálytermekben - mondta el vasárnap este a Digi 24 televízió műsorában Monica Anisie oktatási miniszter.

A tárcavezető kifejtette: az iskolába visszatérő tanulók legtöbb tízen lesznek egy osztályteremben, és arról, hogy kötelező lesz-e maszkot hordaniuk, az egészségügyi minisztérium dönt.

Hozzátette: nem támogatja azt a többek által javasolt módszert, hogy a képességvizsgát az öt-nyolc osztályos általánossal helyettesítsék. Emlékeztetett: a bejutási médiába - 20%-os arányban - most is beszámítják az öt-nyolc osztályos általánost, a tanulók sorrendje pedig a vizsgán nyújtott teljesítmény alapján alakul ki.

Megerősítette: a képességvizsga június 15-én, az érettségi vizsga 22-én kezdődik.

Monica Anisie szerint az esetleg COVID-19-ben szenvedő tanulók egyedül lesznek egy teremben, de akár a kórházban is vizsgázhatnak.

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie