×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
13 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A tanulók, elvileg, maszkot viselnek majd az osztálytermekben

2020.05.04 - 08:57
Megosztás:
A tanulók, elvileg, maszkot viselnek majd az osztálytermekben
A tanulók, elvileg, maszkot viselnek majd az osztálytermekben - mondta el vasárnap este a Digi 24 televízió műsorában Monica Anisie oktatási miniszter.

A tárcavezető kifejtette: az iskolába visszatérő tanulók legtöbb tízen lesznek egy osztályteremben, és arról, hogy kötelező lesz-e maszkot hordaniuk, az egészségügyi minisztérium dönt.

Hozzátette: nem támogatja azt a többek által javasolt módszert, hogy a képességvizsgát az öt-nyolc osztályos általánossal helyettesítsék. Emlékeztetett: a bejutási médiába - 20%-os arányban - most is beszámítják az öt-nyolc osztályos általánost, a tanulók sorrendje pedig a vizsgán nyújtott teljesítmény alapján alakul ki.

Megerősítette: a képességvizsga június 15-én, az érettségi vizsga 22-én kezdődik.

Monica Anisie szerint az esetleg COVID-19-ben szenvedő tanulók egyedül lesznek egy teremben, de akár a kórházban is vizsgázhatnak.

Rengetegen igénylik az oltást Szatmárban is
Egy nap leforgása alatt több mint 1400 szatmári immunizáltatta magát, ami csúcsnak számít az utóbbi hónapok adatainak tükrében — a nagy érdeklődésre való tekintettel az oltóközpontok a hét minden napján működnek majd, és további oltópontok újranyitását is tervezik.
Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Cookie