×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

A szükségállapot lejártával a kórházak egyre több olyan beteget fogadnak, akik nem jelentenek sürgősségi esetet

2020.05.09 - 08:47
Megosztás:
A szükségállapot lejártával a kórházak egyre több olyan beteget fogadnak, akik nem jelentenek sürgősségi esetet
Május 15-e után a kórházak ismét egyre több olyan beteget fogadnak majd, akik 'nem jelentenek sürgősségi esetet' - mondta pénteken Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelmi igazgatóság (DSU) vezetője.

Arafat szerint a szükségállapot lejártával a kórházak több beteg fogadására lesznek képesek, de megtörténhet, hogy kevesebb pácienst tudnak ellátni, mint a járvány előtt, hiszen a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírások a kórházon belül is érvényesek lesznek. Egy négyágyas szobában tehát valószínűleg csak két pácienst lehet majd elhelyezni. A kórházak biztonságos működése érdekében minden egészségügyi intézmény esetében járványtani szakember fogja kidolgozni a betegellátás menetét.

Azt is elmondta, a COVID-19 járvány előtt az ország sürgősségi osztályai naponta 12-15 ezer pácienst fogadtak, ez jelenleg 5-6 ezerre esett vissza, de a szám ismét növekedhet.

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie