×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

A szakorvosok is bekapcsolódhatnak

2021.07.14 - 08:59
Megosztás:
A szakorvosok is bekapcsolódhatnak
Fotó: B. K.
A szakorvosok is bekapcsolódhatnak a koronavírus elleni oltási kampányba, de Szatmár megyéből eddig egyetlenegy sem csatlakozott.

A múlt héttől a COVID-19 elleni védőoltást az Országos Egészségbiztosítási Pénztár rendelete alapján a szakorvosi rendelőkben is be lehet adni. A Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója, Mihaela Curta a közrádiónak elmondta: ahhoz, hogy a szakorvosok is részt vehessenek az oltókampányban, szerződést kell kötniük a pénztárral a szolgáltatás biztosítása érdekében. „Az országos biztosítóház rendelete alapján már nem csak a családorvosok vehetnek részt a koronavírus elleni oltási kampányban, hanem a szakorvosi rendelők is csatlakozhatnak, azok is, amelyek a kórházak járóbeteg-ellátóiban, a poliklinikákon fejtik ki tevékenységüket. Mivel ennek a tevékenységnek a finanszírozása különálló forrásokból származik, és egy speciális rendelkezés alapján lehetséges, ezért szerződést kell kötni a biztosítóval” — mondta.

A Szatmár megyei egészségügyi szolgáltatókat már értesítették erről a lehetőségről, és arra kérték őket, hogy minél hamarabb jelezzék a biztosítónak, ha részt kívánnak venni a lakosság koronavírus elleni immunizálásában. Az igazgató szerint eddig nem érkezett egyetlen kérelem sem a szatmári egészségbiztosító pénztárhoz.

Szatmár megyében a meglévő oltóközpontok mellett 65 családorvosi rendelőben oltják be kérésre a lakosságot az egydózisú Johnson&Johnson-oltással, ezek közül 38 városi környezetben, 27 pedig vidéken működik.

Bumbuluţ Krisztina

 

Rafila: 35-40 százalékos átoltottságnál nem a harmadik dózis a fontos, hanem az oltatlanok immunizálása
A koronavírus elleni oltás harmadik dózisának beadására azokban az országokban kell hangsúlyt fektetni, ahol 70-80 százalékos az átoltottság - jelentette ki csütörtökön az új egészségügyi miniszter.
Lemondunk az AstraZenecáról
2022-től már nem oltanak Romániában az AstraZeneca gyártó Vaxzevria nevű, koronavírus elleni vakcinájával. Az országos oltási bizottság azt javasolta az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy ne vásároljon több vakcinát a gyártótól.
Olaszországban oltáshoz kötötték a városi tömegközlekedés használatát
Szigorúbb járványintézkedéseket vezetnek be a karácsonyi időszakban az oltás nélküliekkel szemben, akik negatív teszttel sem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, nem léphetnek be szállodákba, bárokba és edzőtermekbe - jelentette be az újabb korlátozásokat Mario Draghi miniszterelnök szerda este. 
Cookie