×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
borús égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Vidék

A sáros ingovány helyett csodapark lett

2023.01.17 - 19:00
Megosztás:
A sáros ingovány helyett csodapark lett
Minimális munkálatok vannak még hátra a szabadidőparkban, néhány növény beültetése, itt-ott még utó-füvesítés (Fotók. a szerző felvételei)
Gyökeresen változik Sárközújlak arculata: február végére kész lesz a kisváros központjában 3,5 hektáron elterülő, játszóteres, sétányos, gördeszkapályás, fitneszgépes szabadidőpark, május elejére pedig a modern élelmiszerpiac.

Bármelyik irányból érkezzen is, aki csak átautózik Sárközújlakon annak a kisváros központjában vagy meglepődve szalad fel a szemöldöke, vagy elkerekedik a szeme, de nem ritka az sem: az autósok lehúznak az útféle, hogy jobban szemügyre vehessék a mifelénk még szokatlan látványt, az új és különleges szabadidőparkot. 

hirek/2023/januar/2-2.jpg

Az összesen 3,5 hektáros park úgymond játszóteres része a tömbháznegyed mellett lett kialakítva, ahol az óvoda és a bölcsőde is működik — nagyobbik, 2,38 hektáros része pedig az országút másik oldalán, az ortodox templom oldalán terül el, sétányokkal, padokkal, gördeszkapályával, szabadtéri fitneszgépekkel.
„Szívügyem volt ez a területrendezés, mindig úgy éreztem: meg kell csinálni, és elmondhatatlanul örvendek ennek a beruházásnak: a sáros ingovány helyett csodapark lett!” – mondja örömtől csillogó szemekkel Piricsi Arthur polgármester. Öröme nem is alaptalan, hiszen bő évtizede, 2012-től szeretne, szeretnének valamit kezdeni a városközponti területtel, ám a különböző elképzelések, tervek elé sokszor gördültek akadályok, és olyan is volt, amikor „jóindulatú” gáncsoskodás tette keresztbe a gerendát — de szerencsére mindez már a múlt.

hirek/2023/januar/3-1.jpg

Az Európai Uniós alapokból, összesen 11 millió lejből megvalósult beruházás 95%-ban elkészült. „Minimális munkálatok vannak még hátra, néhány növény beültetése, itt-ott még utó-füvesítés, de február végére ezekkel is elkészülnek. Úgy érzem, Sárközújlak arculata gyökeresen megváltozott, és ez a szabadidőpark olyan befektetés, amely bizonyítja: egy kisváros pályázatok révén nagyon s nagyot tud fejlődni.” – teszi hozzá a polgármester. 

hirek/2023/januar/4-2.jpg

Május elejére elkészül az élelmiszerpiac

Szintén a városközpont arculatát módosítja a már nem pályázati forrásokból, hanem teljesen önerőből épülő, modern élelmiszerpiac, amelynek területén öt – öt, egyenként 35 négyzetméteres üzlethelyiség is lesz, s amelyeket a helyi kereskedők bérelhetnek majd ki.

hirek/2023/januar/sarkoz-2.jpg

 „Ez a beruházás, önhibánkon kívül ugyan, de csúszásban van, mert a 2021 decemberében kifizetett fémszerkezetek csak 2022 szeptember-októberében kezdtek érkezni ...Most már állnak a tartóoszlopok, megvannak a szendvicspanelek, a munkák 70 %-a elkészült, s következik az ivóvíz és az áram bevezetése, a területrendezés. Modern, XXI. századi piac lesz, amelyet május elején szeretnénk átadni, mire beindul a tavaszi gyümölcs-zöldségszezon. ” – magyarázza Piricsi.  
Mint mondja, az élelmiszerpiac nem csak küllemében lesz modern, de a szabályok is mai korunknak megfelelőek lesznek: árusítani csak omologált, azaz hitelesített mérlegekkel lehet majd, amelyeket a piac vezetőségétől igényelhetik az árusok, illetve hozhatják saját mérlegüket is, amennyiben az omologált. 

Szabó Kinga Mária 

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!

hirek/2023/januar/sarkoz-1.jpg