×
2023. 02 09.
Csütörtök
Abigél, Alex
-5 °C
Derült
1EUR = 4.90 RON
1USD = 4.56 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

A sakk összeköt!

2015.10.16 - 20:12
Megosztás:
A sakk összeköt!

„A sakk összeköt” címmel a Chess Start Egyesület első ízben rendez Szatmárnémetiben sakkfesztivált a Szatmári Központi Sakk Klub, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Rotary Klub támogatásával. A mai nap folyamán a szakszervezetek művelődési házába több száz óvodást, iskolást és felnőttet várnak a szervezők, hogy megismertessék őket a sportot, játékot, tudományt és művészetet egyesítő sakkal.

Délelőtt tízkor kezdődik a rendezvény, melynek keretében díjazzák az óvodások és iskolások számára meghirdetett rajzpályázat legügyesebbjeit, és szintén a művelődési házban rendeznek be kiállítást a beérkezett munkákból.

A legapróbbak 12 és 14.30 között a Sakk-kastélyban interaktív és mókás feladatok révén kapnak ízelítőt a sakkról: kipróbálhatják az óriás sakkfigurák játékát, az állatkerti sakkot, a sakklabirintust, a különböző mesefigurás sakkjátszóházat, de az ének és a tánc sem marad el, valamint rengeteg érdekességet tudhatnak meg a sakkról Román József sakkoktató, sakkbíró vezetésével.

A sakkfesztivál keretében egyéni és csoportos versenyt is rendeznek, de érdekes bemutatókra is sor kerül: egy nyolcéves sakkozó szimultán játszik majd öt asztalnál, felnőtt játékosokkal, egy tízéves sakkozó pedig tíz felnőttel játszik. A bemutatókat 12 és 14.30 között a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ gyűléstermében követhetik figyelemmel az érdeklődők.