×
2020. 06 06.
Szombat
Norbert, Cintia
16 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Bajnokavatás nélkül zárták le a kosárlabda-bajnokságot

2020.05.20 - 08:55
Megosztás :
 • Bajnokavatás nélkül zárták le a kosárlabda-bajnokságot
  Végleges döntést hozott a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) vezetősége: bajnokavatás nélkül lezártnak nyilvánítja a férfi és a női élvonalbeli bajnokságot egyaránt – olvasható a Nagyváradi VSK hivatalos oldalán.

  A férfi mezőnyben a bihariak pontegyenlőséggel vezették a bajnoki táblázatot a Kolozsvári Universitateával együtt.

  A női mezőnyben a címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC zárt az élen az alapszakasz végén, három pont volt az előnye a Szatmárnémeti VSK-val szemben. A rájátszásban a az FCC Baschet Arad, a CSM Târgoviște, a Kolozsvári U és a Brassói Olimpia küzdött volna a legjobb négy közé jutásért.

  A csmoradea.ro internetes oldalon hozzátették, a FRB döntése május 22-től lép életbe, addig a kluboknak lehetőségük van felbontani a szerződéseket játékosaikkal.

  A hír hallattán a Sepsi vezetősége az elsők között reagált, és nemtetszését fejezte ki a döntés miatt, szeriük ugyanis bajnokot kellett volna avatni. „Az alapszakaszt befejező országok bajnokot hirdettek. Ott ahol a járvány miatt az alapszakaszt nem lehetett befejezni, a bajnoki évadot törölték. Logikus és ésszerű. Nálunk viszont ez (is) másképp működik. Nagyon szomorú” — írta bejegyzésében Miklós Zoltán, a klub vezetőségének a tagja.

  Florin Mureșan, a VSK kosárlabda szakosztályának a vezetője válaszként azt nyilatkozta a háromszékieknek, hogy helytelen lenne úgy bajnokot avatni, hogy az idényt nem játszották végig.

  florinMuresan

  „Szerintünk logikus döntés született. Megértem a szentgyörgyiek keserűségét is, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a playoff-ot egy teljesen más bajnokságként is fel lehet fogni, ahol bármi megtörténhet, hiszen a menete is különbözik az alapszakaszétól. Elég a mi példánkat nézni, hiszen a 2011-2012-es szezonban a VSK az alapszakasz 6. helyéről jutott el a döntőig. Vajon nem reménykedhettünk volna mi is, vagy akár Arad egy meglepetésre a bajnoki döntőben? Ráadásul mi D’Andra Moss-szal erősítettünk az alapszakasz végén, Brittany Denson is felépült sérüléséből, és vélhetően erősebbek lettünk volna. De most sokkal fontosabb a sportolók és a stáb egészsége. Reméljük, hogy ősszel új idényt kezdhetünk, és lesz miből támogatást kapjunk a krízishelyzet után” — nyilatkozta Mureșan.

  Pesek Attila

  Cookie