×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
21 °C
Eső
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

A Román Kupa döntőjének a kapujába a Sepsi OSK

2020.06.25 - 11:25
Megosztas :
 • A Román Kupa döntőjének a kapujába a Sepsi OSK
  A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK kiütéses, 5–1-es győzelmet aratott a Politehnica Iași felett a labdarúgó Román Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

  Leo Grozav vezetőedző alakulata megérdemelten nyert ilyen nagy különbséggel, mivel majdnem végig óriási fölényben játszott.

  Talán még a vendégeket is meglepte, hogy 3. percben máris büntetőhöz jutottak, amikor Daniel Celea megrángatta Linas Klimavacius mezét. Andrei Cristea 11-es gólja előtt Ovidiu Hațegan játékvezető még a reklamáló Sepsi-edzőt is elküldte a kispadról, a Poli viszont a vezetés megszerzése után csak előnye befagyasztására törekedett. A Sepsi pedig Fülöp Lóránd vezérletével tűz alá vette Denis Rusu kapuját. A tízesének viszont csak kapufáig jutott, viszont a gólpassz összejött: visszatett labdáját Anass Achahbar egy csel után, 16 méterről laposan lőtte rá, és Rusu csak beljebb segíteni tudta (1–1).

  A fordulás után a Fülöp testvérek hozták össze a Sepsi vezető találatát: az István szögletére berobbanó Lóránd fejelte a hálóba a labdát (2–1).

  A háromszékiek viszont az utolsó negyedórában nemcsak a meccset, hanem gyakorlatilag a továbbjutást is eldöntötték: Florin Ștefan beadásából Achahbar közelről duplázott (3–1), majd Nicolae Carnat alapvonalról belőtt labdáját védte be Rusu (4–1). A végén pedig a csereként beállt Goran Karanovics is fejelt egyet Marius Ștefănescu beadásából (5–1), így a Sepsi kényelmes helyzetből várja a július 8-i iași-i visszavágót.

  ROMÁN KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS 

  Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Politehnica Iași 5–1 (1–1) 

  G.: Achahbar 25., 75., Fülöp L. 52., Carnat 79., Karanovic 86., illetve Cristea 5. – 11-esből.

  Visszavágó: július 8.

  Fotó: Sepsi OSK

  Cookie