×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
19 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A PSD előre hozott választásokat szorgalmaz

2021.09.28 - 15:44
Megosztás:
A PSD előre hozott választásokat szorgalmaz
Jelen helyzetben nincs lehetőség új kormánykoalíció alakítására, az előre hozott választások jelentik az egyetlen megoldást - jelentette be a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Marcel Ciolacut arról kérdezték keddi sajtótájékoztatóján, mi a következő lépés, ha a bizalmatlansági indítványt megszavazza a parlament. 'Úgy véljük, nem lehet mindent újraindítani vagy új koalíciót alakítani, amely folytassa a kormányzást. (...) Előre hozott választások. Jelenleg ez a PSD döntése és megoldása' - fogalmazott.

Kijelentette, amennyiben Klaus Iohannis államfő felkérné a PSD-t, hogy lépjen kormányra, a párt nemet mondana.

'Románia elnökének, az alkotmány szellemét tiszteletben tartva, Rafila urat kellett volna felkérnie kormányalakításra, miután a PSD megnyerte a választásokat, és nem kellett volna vesztesekből kormányt alakítania' - jelentette ki Marcel Ciolacu.
AGERPRES

Ciolacu: a járványhelyzet a legsürgősebb téma az államfővel zajló tárgyaláson
A járványhelyzetről kell sürgősen tárgyalni az államfővel, jelentette ki a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu a miniszterelnök-jelölési tárgyalás előtt.
Marcel Ciolacu: a PSD nem szavaz bizalmat a Cioloş-kormánynak
A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem szavaz bizalmat a Dacian Cioloş által javasolt kormánynak - jelentette ki Marcel Ciolacu a képviselőház és a szenátus szerdai együttes ülése előtt.
Marcel Ciolacu: szerintem az államfőt fel kellene függeszteni a tisztségéből
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy véli, hogy Klaus Iohannist fel kellene függeszteni a tisztségéből.
Cookie