×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

A posta politikamentes intézmény

2012.05.21 - 19:50
Megosztás:
A posta politikamentes intézmény

A politikai pártokat a szatmári posta igazgatósága ajánlott levélben értesítette arról, hogy a cég nem vállal részt a választási kampányból.

Radu Nicoară, a Szatmár megyei postahivatal igazgatója hétfőn sajtótájékoztató keretében reagált az általa vezetett intézményt, továbbá munkatársait és az ő személyét ért támadásokra. Az intézményvezető elmondta, az elmúlt napokban azzal vádolták a szatmári postásokat, hogy munkaidejük alatt különböző pártoknak korteskednek.

A jelzéseket kivizsgálják

Nicoară fontosnak tartotta aláhúzni, hogy a kampány megkezdése előtt két héttel a cég vezetősége a szakszervezet képviselői jelenlétében arra kérte az alkalmazottakat, hogy ne vállaljanak részt semmilyen formában a választási hadjáratból. Az elmúlt három évben, mióta a vállalat szatmári kirendeltségének az élén áll, ezt az apolitikus magatartást követte az intézmény és ezt fogja követni a továbbiakban is, nyomatékosította Nicoară. Ennek ellenére a beérkezett jelzések szerint a postások napi munkájuk végzése közben kampányolnak házról házra járva. A jelzéseket kivizsgálják, de csak elenyésző részük valósul igaznak. Példaként említette vetési postást, aki az Erdélyi Magyar Néppártnak kampányol – erről az esetről tudni kell, hogy jelenleg szabadságon van a szóban forgó személy, s ezeken a napokon a szabadidejét úgy osztja be, ahogy neki tetszik. Az intézmény igazgatója nem szólhat bele abba, hogy az alkalmazottak mire fordítják a szabadidejüket. Szatmár megyében jelenleg 30 postai alkalmazott van, aki tanácsosjelöltként érintett az önkormányzati választásokban. De más példát is mondott a vezető: Aranyosmeggyesen a PNL–nek kampányol a postás, ugyanúgy mint Bábcán (Babţa) egy másik kézbesítő, aki tanácsoként már a harmadik mandátumában érdekelt. Ennek ellenére a posta apolitikus intézmény, vezetőségének egyértelmű álláspontja, hogy az alkalmazottak ne vegyenek részt a választási kampányban — zárta mondanivalóját az igazgató.

Karikás Enikő