×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

A pénzügyminiszter szerint Románia nem tér le jövőre a hiánycsökkentési pályáról

2021.12.18 - 08:23
Megosztás:
A pénzügyminiszter szerint Románia nem tér le jövőre a hiánycsökkentési pályáról
Románia nem tér le jövőre az Európai Bizottsággal egyeztetett hiánycsökkentési pályáról - jelentette be a pénteki kormányülés után a pénzügyminiszter.

Adrian Câciu tájékoztatása szerint ezt a célt szolgálja két elfogadott sürgősségi rendelet is. Az egyik a jövő évi költségvetés sarokszámait rögzíti, a másik bizonyos adó- és pénzügyi intézkedéseket vezet be a 2022-es évre.

Az előbbi jogszabály szerint Románia GDP-arányos költségvetési hiánya 5,84 százalékos lesz az Európai Bizottság által indított túlzottdeficit-eljárásnak megfelelően. Emellett a GDP-arányos állami bérkiadások jövőre 8 százalékra csökkennek az idei 9,4 százalékról, a GDP-arányos államadósságot pedig 49,8 százalékosra tervezik. AGERPRES

Marius Budăi: az országos helyreállítási terv újratárgyalható, ha a koalíció ezt jónak látja
Az országos helyreállítási tervben (PNRR) foglalt reformok megvalósítása az ütemterv szerint halad - jelentette ki hétfőn a parlamentben a munkaügyi miniszter.
Vîlceanu: Az Európai Bizottság aggódva érdeklődött, hogy valóban szándékunkban áll-e újratárgyalni a PNRR-t
Aggodalmat keltett Brüsszelben egyes romániai politikusok meglebegtetett szándéka az országos helyreállítási terv (PNRR) újratárgyalására - jelentette ki csütörtök este a befektetések és európai projektek minisztere.
Marius Budăi: tárcaközi bizottság keresi a megoldást a közalkalmazottak elmaradt béremelésére
Tárcaközi bizottságot hoz létre a kormány a bértörvény teljesítetlen előírásainak elemzésére - közölte szerdán a munkaügyi miniszter, aki kifejtette: jogosnak tartja a közalkalmazottak elégedetlenségét a jogszabályban előírt fizetésemelések elmaradása miatt.
Cookie