×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
4 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Külföld

A NATO keleti szárnyának megerősítését kérte Florin Cîţu Washingtonban

2022.03.27 - 10:39
Megosztás:
A NATO keleti szárnyának megerősítését kérte Florin Cîţu Washingtonban
A NATO keleti szárnyának megerősítését, az amerikai katonai jelenlét növelését kérte a Florin Cîţu szenátusi házelnök a washingtoni külügyminisztérium politikai tanácsosával, Derek Chollettel folytatott szombati megbeszélésén.

A találkozóról a Nemzeti Liberális Párt elnöki tisztségét is betöltő politikus számolt be a Facebook-oldalán. Bejegyezése szerint Florin Cîţu emlékeztette tárgyalópartnerét arra, hogy Románia a GDP 2,5 százalékára növeli a védelmi kiadásait és szorosabb fűzné katonai együttműködést az Egyesült Államokkal.

A szenátus elnöke közölte, hogy Európa energiafüggetlenségének biztosításáról, Romániának e folyamatban betöltött szerepéről is tárgyalt Derek Chollettel, illetve közösen áttekintették az ukrajnai háború fejleményeit, Ukrajna támogatásának módozatait. Ezek mellett a román állampolgárok vízummentessége is terítékre került.

A felsőház elnöke az amerikai törvényhozás több tagjával, üzletemberekkel, valamint az ott élő román közösség képviselőivel is találkozik március 30-áig tartó washingtoni munkalátogatása során. A szenátusi delegáció tagjai Robert Cazanciuc és Radu Oprea szociáldemokrata párti, Alina Gorghiu és Roberta Anastase nemzeti liberális párti szenátorok, továbbá a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora, Ion Narcis és Turos Lóránd RMDSZ-es szenátor.

AGERPRES, Fotó: Florin Cîţu Facebook-oldala

Turos Loránd: állam versus termelő esetében: 60-40 az arány!
Hosszú távon biztosítaná Románia energetikai függetlenségét az az új törvénytervezett, melyet a koalíciós pártok (RMDSZ, Nemzeti Liberális Párt és a Szociáldemokrata Párt) a napokban nyújtottak be és amelyet a szenátus első házként megszavazott.
Orban: a PNL-t eszközként használja fel Iohannis önös érdekeire; nem Cîţu jelenti a problémát
A Nemzeti Liberális Pártnál (PNL) nem Florin Cîţu személye jelenti a problémát, hanem az a tény, hogy a politikai alakulatból "katonai egység" lett, amelyet eszközként használ fel Klaus Iohannis államfő önös érdekeire - véli Ludovic Orban.
Florin Cîţu bejelentette, hogy lemond a PNL elnöki tisztségéről
Florin Cîţu szombaton bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéről. Később Dan Vîlceanu is jelezte, szándékában áll lemondani az európai projektekért és beruházásokért felelős miniszteri tisztségről.
Cookie