×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

A megnövekedett határforgalom miatt naponta 3900 határrendész teljesít szolgálatot

2021.07.23 - 18:48
Megosztás:
A megnövekedett határforgalom miatt naponta 3900 határrendész teljesít szolgálatot
A megnövekedett határforgalom miatt ebben az időszakban naponta megközelítőleg 3900 határrendőr van szolgálatban - tájékoztatott pénteken kiadott közleményében az országos határrendészet (IGPF).

Emellett a forgalmi értékek dinamikájától függően, szükség esetén, a maximális kapacitáson fogják működtetni a határátkelőket (főként a román- magyar és a román-bolgár határon), és állandó kapcsolatot tartanak fenn a szomszédos államok hatóságaival is, hogy a kétoldalú megegyezések alapján közös intézkedéseket hozzanak az operatív határellenőrzés érdekében - áll az IGPF közleményében.

A határrendészet azt javasolja a román és a külföldi állampolgároknak, hogy a torlódások elkerülése végett vegyék igénybe a kevésbé népszerű határátkelőket is, és tájékozódjanak a cél- és tranzitországok beutazási feltételeiről.

A hatóság emlékeztet ugyanakkor, hogy a román-magyar határvonalon 12 határátkelő áll az utazók rendelkezésére: Arad megyében Nagylak 1, Nagylak 2, Tornya, Gyulavarsánd; Bihar megyében Nagyszalonta, Bors 1, Bors 2, Érmihályfalva, Székelyhíd; Szatmár megyében Csanálos, Pete; Temes megyében Nagycsanád.

A Bulgáriába utazók a következő határátkelő pontokat vehetik igénybe: Konstanca megyében Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă; Călăraşi megyében Călăraşi; Giurgiu megyében Giurgiu; Teleorman megyében Turnu Măgurele és Zimnicea, Dolj megyében Calafat és Bechet (ez utóbbi csak a teherforgalom előtt van nyitva).

Az utazók a http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ honlapon tájékozódhatnak a határátkelőknél regisztrált aktuális helyzetről.

''Emlékeztetjük önöket, hogy ebben az időszakban az országba történő beutazáskor a munkatársaink által végzett, elsősorban az úti okmányok ellenőrzésére irányuló határellenőrzésen a megyei közegészségügyi igazgatóságok képviselői is részt vesznek a járványügyi szűrővizsgálatok elvégzése és a konkrét intézkedések elrendelése érdekében'' - szögezi még le a határrendészet.
AGERPRES

Határrendészet: mintegy 167 ezren lépték át az országhatárt az elmúlt 24 órában
Mintegy 167 500 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában több mint 38 100 járművel (ezek közül 7800 teherszállító volt) - tájékoztatott hétfőn a határrendészet.
Teljes káosz a határátkelőnél
Rég nem tapasztalt kaotikus állapotok uralkodtak tegnap nemcsak a petei határátkelőnél, de már az oda vezető úton is, egymás hegyén-hátán álltak a kiskocsik, kamionok, mikrobuszok.
Megnövekedett a forgalom a román-magyar határátkelőkön az elmúlt 24 órában
Az elmúlt 24 órában mintegy 190 ezer személy lépte át több mint 44 ezer járművel az ország határait - közölte vasárnap az Országos Határrendőrség.
Cookie