×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

A megbékélés ünnepe volt Dobrán

2012.05.29 - 20:16
Megosztás:
A megbékélés ünnepe volt Dobrán

Pünkösd első napján a dobraiakat az új templompadterítők látványa fogadta a templomba érve, ahol az istentisztelet keretében kilenc fiatal vette fel első alkalommal az úrvacsorát.

A dobrai nőszövetség munkájának köszönhetően elkészültek a teljesen új templompadterítők, melyek pünkösd óta ékesítik a helyi református templomot. A nőszövetség tagjai a csigatészta készítésből és árusításból befolyt pénzösszeggel járultak hozzá a padterítők elkészítéséhez, míg az alapanyag egy helyi család adománya volt. Az új köntöst kapott templomban pünkösd első napján 9 fiatal vette fel első alkalommal az úrvacsorát, tájékoztatta lapunkat a helyi lelkipásztor, Kurta-Tőtös Szabolcs. „A május 20-án egyházilag nagykorúvá vált kilenc ifjú — Czambell Annabella, Dari Krisztián, Kató Bettina, Kiskasza Arnold, Kocsis Krisztina, Pákai Anita, Pákai Gergő, Pongrácz Enikő, Tordai Norbert — érdeklődve várta a nagy eseményt, és reszkető kézzel, mégis büszkén vették fel az első úrvacsorát, lelki táplálékot, mely azt hirdeti: Isten megbocsátja bűneinket, ha bűnbánattal és hívő szívvel járulunk elé, és az úrvacsorát magunkhoz vesszük” — fogalmazott az igehirdető. A pünkösdi prédikációban a lelkipásztor arra hívta fel a figyelmet, hogy nem elég az, ha meg vannak keresztelve a gyermekek vagy a felnőttek, erre építeni kell, a kátétanulás, vallás és IKE órák alatt, illetve a rendszeres istentiszteleteken való részvétellel.

Gyűlés, értékelés

Pünkösd második napján az ünnepi istentiszteletet követően a hívek átvonultak a kultúrotthonba, hogy részt vegyenek az RMDSZ kampánygyűlésen, melyen jelen volt Szopor község alpolgármestere, Fekete Bertalan, Nagy Sándor esperes, megyei tanácsos, Kovács Máté, megyei tanácsos és Kurta-Tőtös Szabolcs, református lelkipásztor. A gyűlés az elmúlt 12 év értékelésévé változott, ahol Fekete Bertalan a megvalósításokról beszélt, arra kérve a dobraiakat, hogy amennyiben egyet értenek a kivitelezésekkel, akkor válasszák az RMDSZ jelöltjeit. Kovács Máté — dobrai felmenőkkel rendelkező tanácsos – beszédében arra buzdította a helyieket, hogy szavazzanak Csehi Árpádra, majd Nagy Sándor esperes arra hívta fel a figyelmet, ha szeretnének magyar iskolákat, magyar feliratokat, akkor együtt kell folytatni a megkezdett utat. Kurta-Tőtös Szabolcs lelkipásztor az ellene felhozott rágalmak kapcsán annyit mondott: „Nekem egy pártom van, a református egyház. Aki támogatja az egyházat, azt nekünk is támogatnunk kell. Amit megálmodtunk — a Turul-szobor, a templom belső részének javítása, az immár hagyományossá vált Szüreti Fesztivál, Dobra monográfiája —, annak kivitelezésében az RMDSZ mindenben segített, ezért köszönettel tartozunk nekik, akárcsak a helyi közösségnek.”

 

 

 

Cookie