×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

A maszkviselést elmulasztó képviselők és szenátorok megbüntetését kéri a miniszterelnök

2021.09.10 - 13:14
Megosztás:
A maszkviselést elmulasztó képviselők és szenátorok megbüntetését kéri a miniszterelnök
Arra kérte pénteken a hatóságokat Florin Cîţu kormányfő, hogy bírságolják meg azokat a képviselőket és szenátorokat, akik nem viselnek maszkot a parlament ülésein.

Iaşi-i sajtótájékoztatóján a miniszterelnök arra utalt, hogy a képviselőház és a szenátus csütörtöki együttes ülésén 'az egyik párt' törvényhozói elmulasztottak maszkot viselni. Florin Cîţu nem nevezte meg ezt a pártot.

A kormányfő kifejtette, megengedhetetlennek tartja ezt a magatartást, és arra kérte az állam illetékes intézményeit, hogy bírságolják meg a törvényszegőket, függetlenül attól, hogy milyen állami tisztséget töltenek be.

'Megengedhetetlen, ami a parlamentben történt. Olyan emberek kérnek jogkövető magatartást a polgároktól, akik nem tartják tiszteletben a törvényeket' - jelentette ki. Cîţu emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időszakban folyamatosan növekedett az új koronavírus-fertőzéses esetek száma, és a járvány terjedését csak oltással és maszkviseléssel lehet megfékezni.

'Még egyszer arra kérem az állam intézményeit, tegyék a kötelességüket a parlament tagjainak esetében is, akik nem viselnek maszkot a parlament épületében' - nyomatékosított a kormányfő. AGERPRES

Szatmár a legkevésbé fertőzött megye az országban
Országos szinten Szatmár megye jegyzi a legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, de örömködésre nincs okunk: minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi és intenzív terápiás ágy foglalt.
Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Cookie