×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A maszkokat és a kesztyűket újra kell hasznosítani, vagy el kell égetni, nem kidobni

2020.06.13 - 08:24
Megosztás:
A maszkokat és a kesztyűket újra kell hasznosítani, vagy el kell égetni, nem kidobni
A maszkokat és a kesztyűket újra kell hasznosítani, vagy el kell égetni, nem kidobni a szemétbe, vagy a mezőre - jelentette ki pénteken a Digi 24 műsorában Costel Alexe környezetvédelmi miniszter.

A tárcavezető azt mondta: a leghatározottabban fellépnek azok ellen, akik felelőtlen módon kidobják a vélhetően fertőzött védőfelszerelést.

Alexe szerint egy egész sor civil szervezet is dolgozik azon, hogy a maszkok és kesztyűk újrafelhasználásra kerüljenek, krematóriumokba vagy cementgyárakba jussanak.

Az Ilfov megyei rendőrség pénteken jelentette be, hogy 16 személyt előállítottak, akiket veszélyes hulladékok nem megfelelő kezelésével gyanúsítanak, miután Dobroieşti határába jelentős mennyiségű használt védőfelszerelést öntöttek le, amit a bukaresti kórházaktól gyűjtöttek össze.

AGERPRES

A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz - állapította meg a Yale Egyetem kutatóinak tanulmánya.
Iohannis szerint addig van szükség a védőmaszk folyamatos használatára, amíg kellő szintre nő az átoltottság
Klaus Iohannis csütörtökön kifejtette, szerinte addig van szükség a védőmaszk állandó használatára, amíg a lakosság átoltottsága nem teszi lehetővé a koronavírus terjedésének megfékezését.
Cookie