×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

A maszk továbbra is fontos eszköz a vírus terjedésének megakadályozásában

2021.07.06 - 20:31
Megosztás:
A maszk továbbra is fontos eszköz a vírus terjedésének megakadályozásában
A maszk továbbra is fontos eszköz a SARS-CoV-2 vírus terjedésének megakadályozásában - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Valeriu Gheorghiţă, a lakosság beoltásáért felelős országos bizottság (CNCAV) vezetője.

Gheorghiţă leszögezte: a két adagból álló oltások esetében az első adag még nem véd teljes egészében a fertőzéssel szemben, ezért fontos a második adag felvétele is. A Delta vírustörzsről elmondta, hogy kétszer-háromszor nagyobb a súlyos tünetek kialakulásának veszélye azoknál a személyeknél, akik ezt a variánst kapják el. Mindezek miatt fontos, hogy zsúfolt helyeken és főleg zárt terekben továbbra is viseljük a maszkot - tette hozzá.

Azt is elmondta: azok esetében, akik már átestek a COVID-19 valamely korábbi változatán, 20-50%-os az esélye annak, hogy a Delta vírustörzzsel újból megfertőződnek.

Jelenleg Romániában sem az átoltottság, sem az átfertőzöttség nem akkora még, hogy megvédené a lakosságot a Delta vírustörzs terjedésétől és az esetszámok emelkedésétől. Valószínűsíthető, hogy ez augusztus végén, szeptember elején következik be - mondta még Valeriu Gheorghiţă.

AGERPRES

133 új eset a megyében, hárman elhaláloztak
A legutóbbi jelentés óta 133 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Szatmár megyében 861 elvégzett teszt nyomán. Sajnos, újabb áldozatokat is követelt a COVID-19: három személy hunyt el a megbetegedés szövődményei nyomán.
Szatmárnémeti: két hétig ezek a szabályok
Nem „zár be” teljesen a megyeközpont, az új szabályok értelmében létszámkorlátozással ugyan, de működhetnek a mozik, a színház, a filharmónia, a vendéglők belterei és teraszai, de csak a Covid-igazolvánnyal rendelkezők számára, gyermekek esetében pedig negatív tesztet kell bemutatni.
GCS: 4478 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 4478 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 46 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie