×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A kulturális programok újraindítási kísérletén részt vevő beoltott személyeknek nem kell maszkot viselniük

2021.04.27 - 07:35
Megosztás:
A kulturális programok újraindítási kísérletén részt vevő beoltott személyeknek nem kell maszkot viselniük
Azoknak a személyeknek, akik be vannak oltva koronavírus ellen, és részt vesznek a beltéri kulturális programok újraindítási kísérletén, nem kell maszkot viselniük - jelentette be hétfőn a művelődési miniszter.


Bogdan Gheorghiu azt mondta: lesz olyan kísérleti előadás, amelyen csak immunizált személyek vehetnek részt (itt nem lesz kötelező a maszkviselés), de terveznek olyan produkciót is, amit mindenki megnézhet, függetlenül attól, hogy be van-e oltva, vagy nincs.

A tárcavezető látogatást tett hétfőn a Bukaresti Operaházban és a Nemzeti Színházban, amelyek felvállalták a nézőteret 'csaknem teljesen' megtöltő közönség előtt sorra kerülő előadásokat.

A tárcavezető elmondta: az eredeti elképzeléshez képest két hét késéssel, május közepén indul a projekt.

AGERPRES

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie