×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
20 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

A külföldre szállított 73 beteg közül 22-en meghaltak

2021.11.03 - 19:58
Megosztás:
A külföldre szállított 73 beteg közül 22-en meghaltak
Fotó: Agerpres
Romániából eddig 73, súlyos állapotban levő koronavírusos beteget szállítottak külföldi kórházakba, 22-en közülük meghaltak — közölte Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár.

Szerdán újabb hat bukaresti beteget indítottak el Németország felé egy német katonai repülőgép fedélzetén. Ez volt immár a harmadik Németországba tartó repülőgép, amelyeken összesen 18 intenzív terápiás ellátásra szoruló beteget szállítottak németországi kórházakba. Korábban Magyarországra, Lengyelországba és Ausztriába szállítottak romániai betegeket.

Az államtitkár hozzátette: várható volt, hogy nem mindenki életét sikerül megmenteni a befogadó országokban, hiszen kritikus állapotban levő betegeket szállítottak külföldre azért, hogy még egy esélyt adjanak a megmentésükre.

A betegszállítást az teszi szükségessé, hogy noha szerdán is megdőlt a romániai kórházak intenzív terápiás osztályain kezelt betegek számának rekordja (1890), a stratégiai kommunikációs törzs azt közölte, hogy egyetlen ilyen szabad ágy sincsen az országban.

A szerdán közölt hivatalos adatok azt jelzik, hogy Romániában tovább csökken a napi új fertőzések száma, a kórházakra azonban változatlanul erős nyomás nehezedik. Az elmúlt 24 órában 10 196 személynél mutatták ki a fertőzést, és 449 személy halt meg a kór következtében. A kórházakban kezelt koronavírusos betegek száma jelenleg 19 741, mintegy ezerrel marad el a nyolc nappal ezelőtt jegyzett csúcsértéktől.

A Közegészségügyi Intézet (INSP) szerdán közzétett jelentése szerint az elmúlt heti új megbetegedések csaknem harmadrészét Bukarestben, valamint Prahova, Bihar, Kolozs és Temes megyékben jegyezték. Az INSP arra is kitért, hogy az október utolsó hetében megfertőződöttek 73,7 százaléka és az ebben az időszakban elhunytak 89,7 százaléka nem volt beoltva. MTI

 

 

Egészségügyi minisztérium: 1939 koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 1939 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 17 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán; 221-en újrafertőződött betegek - közölte vasárnap az egészségügyi minisztérium.
Egészségügyi minisztérium: 3100 koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 3100 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 27 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán; 383-an újrafertőződött betegek — közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.
4837 új koronavírusos fertőzést igazoltak
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 4837 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel, és 82 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak. A halálesetek közül hat korábban következett be.
Cookie