×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

A külföldön élő és nehéz helyzetbe került románok támogatást kérhetnek a diasporahub.ro platformon

2020.04.15 - 19:21
Megosztás:
A külföldön élő és nehéz helyzetbe került románok támogatást kérhetnek a diasporahub.ro platformon
A diasporahub.ro honlapon kérhetnek támogatást szerdától a külföldön élő és nehéz helyzetbe került román állampolgárok.

A külhoni románokért felelős minisztériumi osztály a koronavírus-világjárvány miatt indította el a platformot, amelyen a segítségre szorulók támogatást kaphatnak.

A platformra látogatóknak meg kell jelölniük, milyen támogatásra van szükségük: gyógyszerekre vagy élelmiszerekre, anyagi támogatásra, szállításra, ideiglenes elszállásolásra, munkahelyre, jogi vagy lelki tanácsadásra stb. Ezt követően telefonszámokat vagy címeket kapnak, amelyeken problémáikat orvosolhatják.

A segíteni vágyó személyek vagy szervezetek szintén bejelentkezhetnek a platformon.

A diasporahub.ro platform a külügyi tárca, a külhoni románokért felelős minisztériumi osztály, a Románia digitalizálásáért felelős hatóság és a projekten önkéntesi alapon dolgozó Code4Romania civil szervezet együttműködésével jött létre.

Majd' 400 új fertőzöttet azonosítottak Szatmárban
A friss fertőzöttek, de a betegségből kigyógyultak száma is rekordközelien magas, viszont a tavaly őszi, negyedik hullámbeli helyzetnek ellentmondva van mélyrepülésben az oltást igénylők száma.
Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Cookie