×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
17 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

A külföldön élő és nehéz helyzetbe került románok támogatást kérhetnek a diasporahub.ro platformon

2020.04.15 - 19:21
Megosztás:
A külföldön élő és nehéz helyzetbe került románok támogatást kérhetnek a diasporahub.ro platformon
A diasporahub.ro honlapon kérhetnek támogatást szerdától a külföldön élő és nehéz helyzetbe került román állampolgárok.

A külhoni románokért felelős minisztériumi osztály a koronavírus-világjárvány miatt indította el a platformot, amelyen a segítségre szorulók támogatást kaphatnak.

A platformra látogatóknak meg kell jelölniük, milyen támogatásra van szükségük: gyógyszerekre vagy élelmiszerekre, anyagi támogatásra, szállításra, ideiglenes elszállásolásra, munkahelyre, jogi vagy lelki tanácsadásra stb. Ezt követően telefonszámokat vagy címeket kapnak, amelyeken problémáikat orvosolhatják.

A segíteni vágyó személyek vagy szervezetek szintén bejelentkezhetnek a platformon.

A diasporahub.ro platform a külügyi tárca, a külhoni románokért felelős minisztériumi osztály, a Románia digitalizálásáért felelős hatóság és a projekten önkéntesi alapon dolgozó Code4Romania civil szervezet együttműködésével jött létre.

Egészségügyi minisztérium: 1939 koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 1939 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 17 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán; 221-en újrafertőződött betegek - közölte vasárnap az egészségügyi minisztérium.
Egészségügyi minisztérium: 3100 koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 3100 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 27 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán; 383-an újrafertőződött betegek — közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.
4837 új koronavírusos fertőzést igazoltak
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 4837 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel, és 82 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak. A halálesetek közül hat korábban következett be.
Cookie